Clujul investește în ideile inovatoare ale tinerilor

Data:

Tinerii clujeni vor avea la dispoziție începând din acest an un mecanism de finanțare prin care își vor putea dezvolta și pune în practică ideile inovatoare.

Este vorba de Fondul de Inovare şi Experiment care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, care locuiesc, studiază sau lucrează în Cluj și doresc să devină antreprenori.

Aceștia se pot înscrie și în echipe formate din două până la cinci persoane, până în data de 15 noiembrie.

Programul va sprijini tinerii să își dezvolte ideile inițiale și îi va ajuta să devină antreprenori de succes, grație expertizei experților angrenați. La finalul programului, tinerii pot beneficia de granturi de până la 50.000 Euro pentru a experimenta, testa și dezvolta ideile lor inovatoare. La Cluj-Napoca, dispunem de ingredientele necesare pentru construirea unor mecanisme concrete prin care să reușim să reținem talentele și resursa umană bine pregătită acasă. FIX Cluj este dovada clară că prin colaborare, ecosistemul local de inovare poate sprijini comunitatea să se reconstruiască și să pună bazele unor inițiative de antreprenoriat, care pot avea un impact semnificativ pentru clujeni”, scrie primarul Emil Boc pe pagina sa personală.

Detalii suplimentare despre aplicație, criterii de eligibilitate, calendar și etapele programului pof fi consultate pe: https://fixcluj.eu/ sau pe pagina oficială de facebook FIX Cluj.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Profesorul criminal din Arad, Ferenc Bode, a fost prins în Oradea

Bone Ferenc, bărbatul de 43 de ani, suspect în uciderea Beatei Molnar, femeia de 30 de ani din Cluj dispărută de sâmbătă, a fost prins joi seara la Oradea. 

Festival cu produse alimentare inventate de studenţii clujeni: bere cu infuzie de fistic, ravioli molecular, ciocolată vegană

Peste 50 de produse alimentare din lucrări de licenţă ale studenţilor vor fi prezentate vineri la Festivalul alimentului 2022, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, printre acestea numărându-se, de exemplu, ravioli molecular, bere cu infuzie de fistic şi vanilie, ciocolată vegană, biotrufe, îngheţată cu probiotice.