Camera Deputaților a adoptat miercuri, 13.10.2021, un proiect de lege care prevede ca la cererea vârstnicilor, talonul de pensie să le fie trimis în format electronic.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Casa Naţională de Pensii Publice transmite, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis în portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau în cont de card. Documentul de informare se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card“, prevede proiectul, citat de Agerpres.

Documentul de informare, transmis în format electronic, produce efecte juridice identice cu cel de informare cu privire la sumele plătite transmis lunar la domiciliu sau, după caz, la reşedinţă prin serviciul de corespondenţă standard. Acest act în format electronic conține toate elementele de identificare unică de pe documentul fizic omolog și este considerat valid în relaţia cu toate instituţiile şi autorităţile publice.

Sursă foto: Camera Deputatilor

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania