fbpx
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEDeputatul Cosmin Șandru (PNL) și directorul Societății de Transport Public Timișoara, urmăriți...

Deputatul Cosmin Șandru (PNL) și directorul Societății de Transport Public Timișoara, urmăriți penal de DNA

Publicat în

spot_img
spot_img

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Cosmin Șandru, Președintele Tineretului Național Liberal Timiș și deputat în Parlamentul României, respectiv Bitea Nicolae-Florin, director general al Societății de Transport Public Timișoara, de asemenea membru PNL. În sarcina acestora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, ”La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice. Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”.

Cei doi sunt acuzați că au încercat coruperea unui deputat AUR, pentru a-l convinge să nu participe la votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Conform aceleiași surse, suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

“Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi”, declara la acel moment președintele AUR, George Simion.

Sursă: DNA

Răzvan Idvorean

Articole recente

Bărbat amendat cu 12.000 de lei pentru că a abandonat cinci pisoi la gunoi

Pisicuţele în vârstă de doar o zi au fost încredinţate unei asociaţii pentru protecţia animalelor, care se ocupă în continuare de tratarea şi îngrijirea lor

Admiterea 2024 la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu | Aproape 2800 de locuri fără taxă sunt prevăzute la programele de licență și master.

Aflați care este distribuția locurilor scoase la concurs de Ministerul Educației Naționale pentru anul universitar 2024-2025 pentru facultățile din cadrul ULBS

Papa Francisc le cere preoților să țină predici scurte, ca să nu adoarmă credincioșii

"Uneori, preoţii vorbesc mult şi nu mai înţelegi despre ce vorbesc", susține Pontiful

Mai multe articole de același fel

Percheziții ale Parchetului European în județul Hunedoara

Investigația privește o fraudă de 10 milioane de euro în domeniul achizițiilor publice care implică fonduri UE pentru modernizarea infrastructurii de apă în două localități din Valea Jiului și îmbunătățirea eficienței energetice la un spital.

Monica Iacob Ridzi a fost reabilitată prin decizie judecătorească, iar condamnările sale vor fi șterse din cazierul judiciar

Condamnată definitiv în anul 2015 pentru abuz în serviciu, Monica Iacob Ridzi a fost eliberată condiţionat în noiembrie 2017, după ce a executat efectiv doi ani şi opt luni închisoare, restul până la cinci ani petrecându-i în libertate, dar cu anumite interdicţii.