Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Cosmin Șandru, Președintele Tineretului Național Liberal Timiș și deputat în Parlamentul României, respectiv Bitea Nicolae-Florin, director general al Societății de Transport Public Timișoara, de asemenea membru PNL. În sarcina acestora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, ”La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice. Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cei doi sunt acuzați că au încercat coruperea unui deputat AUR, pentru a-l convinge să nu participe la votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Conform aceleiași surse, suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

“Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi”, declara la acel moment președintele AUR, George Simion.

Sursă: DNA

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.