21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIESupermarketuri amendate. Mizeriile din spatele vitrinelor frumos colorate

Supermarketuri amendate. Mizeriile din spatele vitrinelor frumos colorate

Publicat în

spot_img
spot_img

Marfa variată și prețurile mai mici decât cele din magazinele de cartier sunt două dintre motivele care ne determină adesea să facem cumpărăturile la un supermarket și nu la vechile ”abc”-uri din zonele de blocuri, care până la apariția acestor giganți erau spațiile de unde ne aprovizionam în fiecare zi. Însă nu de puține ori au fost constatate nereguli la agenții comerciali care au avut și au în continuare grijă, ca prin vitrinele atrăgătoare, marfa frumos ambalată și așezată pe rafturi să ne ademenească în raioanele care de cele mai multe ori adăpostesc marfă de import de slabă calitate, în vreme ce alte produse alimentare nici măcar nu sunt depozitate corespunzător.

Potrivit colegilor de la TION, patruzeci de mii de lei a primit amendă un supermarket din Timișoara pentru că a ținut pește viu în spații ruginite, improprii, în vreme ce mâncarea era gătită în locuri murdare.

Spațiile în care era depozitat și comercializat peștele viu erau total neconforme, ruginite, deteriorate, cu miros impropriu etc; mâncarea gătită era păstrată la temperaturi necorespunzătoare; spațiile de preparare alimente murdare, cu diferite improvizații a sistemelor de alimentare cu energie electrică etc. Toate produsele neconforme au fost oprite de la comercializare”, a declarat pentru sursa mai sus menționată Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Timiș.

Dacă ați crezut că doar în Timișoara se întâmplă asemenea nereguli, vă înșelați. Redacția noastră a postat un articol AICI despre o altă amendă acordată  marilor lanţuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan şi Cora din Bucureşti şi Ilfov. Douăzeci de mii de lei este valoarea sancțiunilor acordate de autorități pentru că pe rafturile magazinelor se afla oțet falsificat.   Reprezentanţii ANPC au explicat că probele analizate au conținut fie acid acetic diluat cu apă şi adăugat colorant, fie acid acetic adăugat pentru corecţie, ambele interzise de legislație. Peste unsprezece mii de litri de oțet au fost retrase de pe piață, în vreme ce în cazul de la Timișoara, pe lângă amendă, a fost dispusă măsura de oprire a activității de comercializare a peștelui.

Peste neregulile mai sus enumerate, mai adaug și prețurile de la rafturi, care de cele mai multe ori sunt mai mici decât cele înregistrate în sistemul electronic al casei de marcat. Dacă sunteți atenți și cumpărați puține produse puteți depista aceste diferențe, însă dacă ieșiți cu un coș plin de alimente vă este foarte greu să memorați prețurile tuturor celor pe care le-ați cumpărat. Da, este vorba de pratici comerciale înșelătoare de care se fac vinovate multe supermarketuri din România și care de altfel au fost și amendate. Cu toate acestea, neregulile sunt aceleași, în aceleași magazine, pentru care cu siguranță amenzile sunt mult prea mici față de veniturile obținute din ilegalitățile pe care le fac.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel