Primarul Municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi a solicitat Ministerului Energiei să întervină pentru a crește capacitatea de producție a unităților miniere din Valea Jiului. În felul acesta, spune edilul-șef, va putea fi furnizată o cantitate mai mare de materie primă Termocentralei Paroșeni, iar comunitatea ar avea de câștigat.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Vă rog, domnule ministru Virgil Popescu, să găsiți o schemă de sprijin, pe termen scurt, mediu și lung, aplicabilă Complexului Energetic Hunedoara, astfel încât să putem să redevenim un jucător important pe piața energetică internă și, mai ales, să sprijinim populația să treacă cu bine peste iarna grea care se apropie.  (…) Termocentrala Paroșeni a fost complet retehnologizată și îndeplinește toate condițiile de mediu, astfel că ar putea avea o contribuție majoră la sistemul energetic național, dacă ar avea materie primă. La această oră, unitățile miniere din Valea Jiului au o producție de maxim 700 – 800 de tone de huilă/ zi, în condițiile în care necesarul de la Paroșeni este de 1.800 de tone pe zi. Domnule ministru, aveți pârghiile necesare ca să interveniți pentru creșterea capacității de producție a unităților miniere din Valea Jiului ori pentru a suplimenta producția autohtonă cu huilă din import, așa cum s-a întâmplat ani de zile pentru Termocentrala Mintia, de exemplu, mai ales că vorbim despre prețuri comparabile între cărbunele autohton și cel din exterior”, se arată într-o scrisoare deschisă redactată de primarul Municipiului Petroșani.

Reprezentantul municipalitaății spune că, printre altele, e nevoie de un act normativ care să asigure viitorul Complexului Energetic, al mineritului și al producerii de energie ieftină în Valea Jiului, pentru întreaga țară.

Acesta a mai declarat că trebuie reanalizată urgent posibilitatea de a nu mai închide minele din Valea Jiului și chiar o modalitate legală de acordare a unui ajutor financiar către unitățile extractive, pentru ca românii și România să poată să iasă cu bine din această iarnă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.