21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARATiberiu Iacob-Ridzi cere măsuri urgente pentru energie ieftină, pe baza cărbunelui din...

Tiberiu Iacob-Ridzi cere măsuri urgente pentru energie ieftină, pe baza cărbunelui din Valea Jiului

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi a solicitat Ministerului Energiei să întervină pentru a crește capacitatea de producție a unităților miniere din Valea Jiului. În felul acesta, spune edilul-șef, va putea fi furnizată o cantitate mai mare de materie primă Termocentralei Paroșeni, iar comunitatea ar avea de câștigat.

Vă rog, domnule ministru Virgil Popescu, să găsiți o schemă de sprijin, pe termen scurt, mediu și lung, aplicabilă Complexului Energetic Hunedoara, astfel încât să putem să redevenim un jucător important pe piața energetică internă și, mai ales, să sprijinim populația să treacă cu bine peste iarna grea care se apropie.  (…) Termocentrala Paroșeni a fost complet retehnologizată și îndeplinește toate condițiile de mediu, astfel că ar putea avea o contribuție majoră la sistemul energetic național, dacă ar avea materie primă. La această oră, unitățile miniere din Valea Jiului au o producție de maxim 700 – 800 de tone de huilă/ zi, în condițiile în care necesarul de la Paroșeni este de 1.800 de tone pe zi. Domnule ministru, aveți pârghiile necesare ca să interveniți pentru creșterea capacității de producție a unităților miniere din Valea Jiului ori pentru a suplimenta producția autohtonă cu huilă din import, așa cum s-a întâmplat ani de zile pentru Termocentrala Mintia, de exemplu, mai ales că vorbim despre prețuri comparabile între cărbunele autohton și cel din exterior”, se arată într-o scrisoare deschisă redactată de primarul Municipiului Petroșani.

Reprezentantul municipalitaății spune că, printre altele, e nevoie de un act normativ care să asigure viitorul Complexului Energetic, al mineritului și al producerii de energie ieftină în Valea Jiului, pentru întreaga țară.

Acesta a mai declarat că trebuie reanalizată urgent posibilitatea de a nu mai închide minele din Valea Jiului și chiar o modalitate legală de acordare a unui ajutor financiar către unitățile extractive, pentru ca românii și România să poată să iasă cu bine din această iarnă.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel