Pe scena politică nu au întârziat să apară reacții, după ce Florin Cîțu a declarat că personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării anti-Covid pe banii proprii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor au declarat că se opun demersului legislativ inițiat de PNL și UDMR pentru că nu este normal ca libertatea de alegere să fie încălcată.

Pentru Cîţu şi gaşca sa de extremişti, medicii nu mai sunt acum eroii din linia întâi, ci ticăloşii care trebuie puşi cu botul pe labe, pentru simplul motiv că refuză să se vaccineze. Aceasta este o gândire bolnavă, totalitară, pe care o condamnăm categoric. În plus, atragem atenţia că se atentează la siguranţa naţională, pentru că mulţi medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă şi să se judece cu statul, şi astfel vom rămâne fără medici şi asistenţi într-o perioadă de criză sanitară majoră“, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, citat de Agerpres.

Din partea aceleiași formațiuni politice, George Simion a spus că decizia de a te vaccina sau nu este una personală, care implică o evaluare a posibilelor riscuri. El a precizat că AUR va apăra cu toate mijloacele parlamentare şi democratice libertatea de alegere a românilor și va respinge această iniţiativă legislativă precum şi orice alte tentative de restrângeri de drepturi, libertăţi şi discriminări pe criterii sanitare.

Mai mult, formațiunea politică reprezentată de Claudiu Târziu și George Simion a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancţiuni cu amendă de la trei mii de lei la treizeci de mii de lei dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la cinci mii de lei la o sută de mii de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania