Florin Cîțu a declarat joi, 14 octombrie, că certificatul verde ar trebui impus pentru orice activitate economică și că autoritățile se gândesc deja la adoptarea acestei măsuri. El a precizat că dorește impunerea documentului și în magazine și că nu este vorba de o restricționare, ci de o triere.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La scurt timp, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus că a vorbit cu Florin Cîțu pe marginea acestui subiect și că afirmația nu se referă la ”magazinele esențiale”.

Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (…), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări. Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. (…) Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial“, a afirmat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania