fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘMii de timișoreni vor rămâne în frig până la final de octombrie

Mii de timișoreni vor rămâne în frig până la final de octombrie

Publicat în

spot_img
spot_img

Mii de timişoreni racordaţi la sistemul centralizat de încălzire al Colterm, societate aflată în subordinea Primăriei, nu vor primi încălzire până în 30 octombrie, deşi temperaturile au scăzut foarte mult.

Unele puncte termice nu au fost racordate la reţea, după lucrările edilitare din vară.

„Începând de astăzi, pe măsură ce lucrările se finalizează, începem furnizarea agentului termic de încălzire, etapizat, la toate punctele termice. Primele două puncte care vor deveni operaţionale vor alimenta şapte străzi, între beneficiari fiind şi Liceul de Informatică Grigore Moisil, care şi-a suspendat cursurile la începutul săptămânii, din cauza frigului din clase”, se arată într-un comunicat al Colterm.

Ultimul pe listă este punctul termic 21, care va fi racordat pe 30 octombrie, potrivit Colterm.

„La punctele termice 10A şi 10B, situate în zona Piaţa Traian, se efectuează lucrări fără a afecta furnizarea căldurii, urmând ca atunci când temperaturile exterioare o vor permite, să se realizeze cuplarea la noua reţea. De asemenea, urmează să efectuăm lucrări la Liceul de Muzică Ion Vidu şi la Liceul de Arte, pentru depistarea şi remedierea problemelor la instalaţiile interioare, astfel încât de săptămână viitoare să putem furniza căldură în parametrii”, se menţionează în comunicat.

Aceste lucrări fac parte din proiectul de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara. Având în vedere condiţiile meteo din ultimele zile, firmele care execută lucrările au fost nevoite să decaleze termenele estimate iniţial, fapt ce a dus Colterm în imposibilitatea de a furniza căldură la mai multe puncte termice din municipiu, precizează comunicatul. 

Adrian Meitner

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.