fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTRomânia se pregătește să iasă în stradă

România se pregătește să iasă în stradă

Publicat în

spot_img
spot_img

____

DISCLAIMER: Știrile Transilvaniei susțin campania de vaccinare aflată în plină desfășurare în România. Totodată Știrile Transilvaniei susțin dreptul la liberă exprimare din partea oricui și încearcă sa aducă in opinia publica orice eveniment relevant pentru țară.

____

Mai multe asociații din România pregătesc un nou protest în Piața Victoriei din București. După manifestația de amploare din data de 2 octombrie, câteva ONG-uri civice din țara noastră îi invită pe toți cei nemulțumiți de măsurile Guvernului și de proiectul de lege 393 a certificatului obligatoriu de vaccinare să își exprime indignarea în capitala țării, la sfârșitul lunii noiembrie.

Noul protest este programat în zilele de 20 și 21 noiembrie, iar organizatorii își propun să nu părăsească Piața Victoriei pe durata nopții. Mihai Tîrnoveanu, unul dintre liderii protestatarilor a declarat că umilințele pe care românii le-au îndurat în perioada pandemiei depășesc cu mult tot ceea ce s-a întâmplat de la Revoluția din decembrie ’89 și până în prezent.

Ce înseamnă în toată această îndurare care ne-a nenorocit ca popor, să îndurăm pentru libertatea și demnitatea noastră, o noapte, sau două, sau câte vor trebui, de frig si oboseală? Bucureștenii vor fi alături de noi, pentru a ne încălzi pe cât posibil, cu inimile lor și cu un ceai cald. In Piață vor fi cuvântul și cântecul românesc si mai presus de toate va fi frățietate pentru libertate. Vom sta pe jos pe caldarâm iar atunci când vom crede că ne este greu, ne vom aminti de Sfinții si Martirii care au stat în închisorile comuniste, zeci de ani în șir, flămânzi si cu picioarele în gheața de la izolare, în Zarca Aiudului. Ne vom aminti de eroii de pe fronturile armatei române care sub focul gloanțelor inamice și în tranșeele de iarnă si-au dat sângele lor pentru țară și neam! Pentru o Românie Liberă! Iar atunci când inima și mintea noastră vor fi în acest cult al celor care s-au jertfit pentru noi, nimic nu ni se va părea atât de greu”.

Mihai Tîrnoveanu a mai spus că protestul din Piața Victoriei nu va cuprinde niciun mars pe străzile Bucureștiului.

Nu vom porni în niciun mars. Vom rămâne în Piața Victoriei. Pentru alte manifestații, marșuri, este loc până în 20 noiembrie și după aceea. Voința noastră este să nu plecăm din Victoriei până când factorii de putere nu vor constientiza pe deplin că societatea civilă nu acceptă încălcarea drepturilor elementare ale poporului român. Refuzăm orice fel de obligativitate si orice fel de presiune pentru vaccinare”.

_______________

DISCLAIMER: Știrile Transilvaniei susțin campania de vaccinare aflată în plină desfășurare în România. Totodată Știrile Transilvaniei susțin dreptul la liberă exprimare din partea oricui și încearcă sa aducă in opinia publica orice eveniment relevant pentru țară.

Sursă: Mihai Tîrnoveanu

Răzvan Idvorean

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel