Proiectul de lege privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport a fost adoptat, luni, de Senat cu unanimitate de voturi.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristian Balaj, a declarat că astfel România s-a aliniat programelor antidoping gândite la nivel international.

Sportivii au dreptul fundamental de a practica un sport curat, fără dopaj, iar instituţiile implicate în activitatea sportivă trebuie să le protejeze sănătatea şi să promoveze corectitudinea şi egalitatea. Pentru toate acestea este necesară aplicarea unor programe anti-doping eficiente, gândite la nivel internaţional de Agenţia Mondială Anti-Doping, dar coordonate şi armonizate la nivel naţional de ANAD, pentru depistarea, descurajarea şi prevenirea dopajului în sport”, a declarat Balaj, citat de Agerpres.

Vă reamintim, ANAD a fost declarată luna trecută neconformă de către Agenţia Mondială Antidoping (AMA-WADA), alături de alte şapte organizaţii, pentru neimplementarea Codului Antidoping Mondial, versiunea 2021.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania