21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘConcurs internațional de istorie și geografie despre Europa Centrală

Concurs internațional de istorie și geografie despre Europa Centrală

Publicat în

spot_img
spot_img

Tinerii maramureșeni sunt invitați să participe la un concurs internațional de cunoștințe despre Inițiativa celor Trei Mări, în format online, în data de 29 octombrie 2021, ora 12:00.

Acesta va fi pe teme de diplomație europeană și are ca obiectiv promovarea inițiativei celor Trei Mări în rândul tinerilor, studenților și cercurilor formatoare de opinii din cele șapte țări partenere din Europa Centrală și de Est.

Cei mai buni treizeci de participanți din fiecare țară vor fi recompensați cu diplome și premii, vor putea participa la jocul de strategie, iar câștigătorii vor merge în finala internațională, care va avea loc în Polonia.

Concursul se derulează prin proiectul ”Trimarium”, pe care Fundația Jagiellońska îl implementează în cooperare cu parteneri din Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația și România. Consiliul Județean Maramureș este partener în cadrul programului, alături de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Detaliile și regulamentul concursului se găsesc pe pagina de internet: www.trimarium.jagiellonska.org

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel