Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, le solicită oamenilor să se documenteze din surse credibile şi să se vaccineze, acesta opinând că situaţia este mai mult decât alarmantă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Suntem în al 12-lea ceas şi încă mai putem lua măsuri pentru a evita un dezastru. Văd şi eu, la fel ca şi voi, că mediul online şi reţelele de socializare sunt invadate de teorii ale conspiraţiilor, de fel şi fel de mesaje antivacciniste, de oameni care confundă dreptul la opinie cu dreptul de a dezinforma, de a clama şi susţine bazaconii lipsite de vreun fundament ştiinţific. Înţeleg, până la un anumit punct, reticenţa oamenilor faţă de instituţiile statului şi nu o să contest niciodată libertatea de exprimare a oamenilor. Cred însă că, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim responsabili şi raţionali”, a scris, miercuri, într-o postare pe Facebook Alexandru Sinea.

Directorul executiv al DSP Alba a adăugat că el a ales să aibă încredere în oamenii de ştiinţă care spun că vaccinul este sigur şi că este singura cale de a trece mai uşor prin pandemie.

“Mai departe de asta, vă pot spune ceea ce văd zi de zi cu ochii mei. Situaţia este mai mult decât alarmantă. Unităţile medicale sunt pline, iar cadrele medicale sunt mai mult decât suprasolicitate. Respectaţi măsurile de igienă şi distanţare. Dar, mai ales, alegeţi să vă vaccinaţi”, a subliniat Sinea.

Potrivit acestuia, vaccinarea reduce riscul de a ajunge la spital şi e cea mai bună şansă de a trece cu bine peste această pandemie.

“Dacă cei mai mulţi dintre noi vor alege să creadă teorii ale conspiraţiei în locul datelor ştiinţifice, să creadă că ştiu ei mai bine decât specialiştii, pentru că au citit te miri ce postare a nu ştiu cui, dacă nu vom alege cu toţii să ne vaccinăm şi să respectăm regulile şi indicaţiile specialiştilor, sistemul sanitar va claca. Iar atunci vom rămâne şi fără ultima linie de apărare. Vă rog, documentaţi-vă din surse credibile. Vă rog, alegeţi să vă puneţi încrederea în specialişti şi să vă vaccinaţi! Încă mai e timp, dar nu mult”, susţine directorul executiv al DSP Alba.

Un număr record de noi cazuri – 450 – şi de decese din cauza COVID – 16 – au fost anunţate miercuri în Alba, judeţ unde rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este de 8,79 la mia de locuitori, cu un total de 3.292 de îmbolnăviri în ultimele 14 zile.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania