Proiectul media „Spații Noi”, început luna aceasta de două tinere din Timișoara, va fi distribuit de astăzi și prin intermediul Știrilor Transilvaniei. Fetele aduc prin rețelele de socializare un conținut original, dedicat tinerilor din comunitatea timișoreană.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul este inițiat de Bianca Albu și Anitta Pelin, cele două propunându-și să scoată în fața adolescenți sau tineri energici, luptători și cu vise mari, printr-o serie de interviuri pe care le distribuie pe canalul de YouTube și prin pagina de Facebook.

Nu am stabilit încă o definiție în ceea ce ne privește, dar știm că ne place să spunem povești, indiferent de cum am făcut-o până acum. Am scris și scriem. Am filmat și filmăm. Am întrebat și întrebăm. Am crezut în materialele noastre și încă o facem. Pentru că suntem sigure că misiunea noastră este să dăm în lume povești ale oamenilor dragi nouă, spuse într-un mod magic”, transmit cele două fete pe pagina de Facebook.

Persoanele care vor apărea în interviuri sunt invitate în locuri pe lângă care trecem zilnic, dar despre care nu ne imaginăm că ar putea fi „studiouri”, locuri care devin „spații noi”. Cele două inițiatoare sunt încântate că pot discuta cu invitații lor subiecte de interes atât pentru tineri, cât și pentru adulți. În mare parte, Anitta se ocupă de realizarea interviurilor și Bianca de filmat, iar împreună realizează montajul și partea de promovare.

Până în prezent, la Spații Noi au apărut interviuri cu Iana Iovănaș (dansatoare și profesoară de dans), Alex Miclea (activist pentru drepturile LGBTQIA+ și co-fondator al asociației eQuiVox Timisoara), Anderka-Maria Iancea (expert în comunicare și relații publice la Centrul de Proiecte Timișoara) și Rareș Rusan (actor, absolvent al Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara).

Plângem și râdem cu ei, ne bucurăm pentru reușitele lor și strângem din dinți când situația devine nasoală, pentru că așa suntem noi, prea empatice, prea lipicioase, prea cu suflet bun. Și credem că e în regulă, nu ne mai facem griji, pentru că am decis să rămânem vulnerabile până la final și ne încurajăm invitații să o facă și ei”, spune Bianca Albu.

Ne bucurăm foarte mult pentru sprijinul pe care  Știrile Transilvaniei ni-l oferă și sperăm să ajungem la cât mai mulți oameni, care să-și găsească inspirație printre aceste secvențe! Și, deși suntem la început de drum, promitem să fim oneste, originale și mereu aproape de oameni”, declară Anitta Pelin.

Le puteți găsi pe canalul lor de YouTube, pe pagina de Facebook sau pe Instagram.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania