Consilierii județeni hunedoreni au aprobat sumele ce vor fi investite în cetățile dacice din munții Orăștiei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Peste 460 de mii de lei este suma estimativă avansată pentru montarea de pavilioane, grupuri sanitare și dotări complementare pentru asigurarea energiei electrice, alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate, la cetățile dacice de la Bănița, Costești – Blidaru, Costești – Cetățuie și Luncani – Piatra Roșie. Totodată, se au în vedere și lucrări de reparații interioare și exterioare, amenajarea punctului de vizitare și realizarea unui grup sanitar cu dotările necesare la Remiza Valea Albă, situată pe drumul de acces spre cetatea Sarmizegetusa Regia.

Cea mai mare parte din sumă, 400.000 de lei, este destinată investițiilor pentru punerea în valoare a celor patru cetăți dacice preluate în proprietatea publică a județului Hunedoara și administrate, alături de Sarmizegetusa Regia, de către Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara. De altfel, investiția va fi suportată integral din bugetul DGAMPT Hunedoara, instituție subordonată Consiliului Județean Hunedoara.

Cetățile Bănița, Blidaru și Piatra Roșie vor beneficia de câte o construcție temporară de dimensiuni reduse (cca. 12 mp) de tip pavilion ușor și demontabil compus dintr-o cameră de pază care va avea și destinație de punct de informare, vânzare de bilete, expunere de suveniruri și afișare de informații esențiale pentru vizitarea sitului. Structura va fi dotată și cu două grupuri sanitare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania