23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATECrucea Roșie Română își digitalizează procesele cu soluția de semnătura electronică calificată...

Crucea Roșie Română își digitalizează procesele cu soluția de semnătura electronică calificată de la certSIGN

Publicat în

spot_img
spot_img

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a ales să-și eficientizeze procesele interne și externe prin implementarea, la nivelul Sediului Central din București și al filialelor din toată  țară, a soluției de semnătură electronică calificată. Decizia de mutare a fluxurilor de avizare și semnare a documentelor în mediul digital a fost determinată de o analiză prealabilă a timpului și a costurilor alocate semnării și gestionării documentelor pe format hârtie și a numărul considerabil de parteneri și colaboratori ai organizației.

Procesul de transformare digitală  prin intermediul semnăturii electronice calificate vizează diverse tipuri de documente, cum ar fi documente administrative și operaționale, cât și documentele de resurse umane (contracte de muncă, anexe etc ). Documentele semnate cu soluția certSIGN au valoare legală, datorită faptului că semnătura electronică calificată este singurul tip de semnătură echivalentă juridic cu cea olografă, potrivit Regulamentului European eIDAS 910/2014. În același timp, s-a redus substanțial timpul de generare, semnare, expediere a documentelor, costurile asociate acestor activități și consumul de hârtie. 

Crucea Roșie Română și voluntarii săi sunt mereu în prima linie a asistenței umanitare, iar noi am ales să le fim alături, răspunzând nevoilor de transformare digitală și eficientizare, pe care reprezentanții instituției le-au identificat, cu o soluție de semnătură electronică matură, robustă și sigură.  Cred că acest prim parteneriat marchează începutul unei colaborării extinse dintre certSIGN și Crucea Roșie Română.”, declară Adrian Floarea – CEO certSIGN. 

 „În primul rând, ne-am dorit eficientizarea activităților și îmbunătățirea comunicării între personalul nostru din Sediul Central și cele din țară. În al doilea rând, regulile de distanțare socială impuse de pandemie au contribuit la decizia de a implementa o soluție de semnare electronică a documentelor.  Singura soluție care să ofere 100% valoare legală documentelor semnate, costuri mai mici, eficiență crescută și suport tehnic rapid este soluția furnizată de certSIGN care ne-a ajutat să digitalizăm procesele cheie ale organizației. Suntem recunoscători certSIGN pentru că a venit în întâmpinarea nevoilor organizației noastre și ne-a oferit această soluție sub formă de donație”, declară Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Crucii  Române.

***

certSIGN, principalul producător și dezvoltator de soluții de criptare din România, este leader pe piața serviciilor de semnătură electronica și furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS. certSIGN are proiecte în domeniul identității digitale, a semnăturilor electronice și securității cibernetice în peste 20 de țări. Soluția Paperless a certSIGN, pentru semnătură electronică la distanță, este certificată la nivelul Uniunii Europene ca fiind dispozitiv de creare a semnăturilor electronice calificat (QSCD).

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfășoară în scopul alinării suferințelor persoanelor aflate în situații de risc fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național cu 47 de filiale teritoriale și peste 7,000 de voluntari care se implică activ în acțiunile sale. Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel