La propunerea UDMR, bazată pe o viziune și pe proiecte elaborate de reprezentanții Uniunii în guvern, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) aprobat de Comisia Europeană cuprinde o componentă de patrimoniu cultural și turism, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, Grupul PPE). 

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Prin elaborarea PNRR, Guvernul României a urmărit armonizarea obiectivelor generale stabilite de UE  pentru ieșirea din criza economică cu interesele specifice ale comunităților și regiunilor din România. Doar trei țări au inclus în planurile naționale o componentă legată de turism și patrimoniul cultural, respectiv Italia, Grecia și România. Componenta de turism și patrimoniu a fost propusă și elaborată de UDMR și ea îmbină două obiective importante: punerea în valoare a moștenirii culturale, prin promovarea turismului cultural, și consolidarea economiei locale prin crearea de noi locuri de muncă și oferirea de servicii turistice moderne de înaltă calitate”, a arătat Winkler.

Pentru componenta turism și cultură se va aloca suma totală de 449 de milioane de euro.

”Conform planurilor, se urmărește crearea unei rețele velo cu o lungime de 3000 de kilometri, dar și a 9 muzee în diferite localități ale țării. În perioada următoare, vor putea fi utilizate 103,5 milioane de euro pentru realizarea a 12 trasee culturale care cuprind toate regiunile din România, din Delta Dunării până în Maramureș”, a adăugat europarlamentarul UDMR.

Prin inițiativa UDMR, planul de redresare al României se armonizează și cu prioritățile promovate de Grupul EPP din Parlamentul European, legate de viitorul sectorului cultural și al industriilor creative, care sunt o componentă vitală a modului de viață european.

*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 175 de deputați din toate statele membre ale UE.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania