fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTDirectorul turneului de tenis Transylvania Open le cere autorităţilor să permită accesul...

Directorul turneului de tenis Transylvania Open le cere autorităţilor să permită accesul spectatorilor vaccinaţi la evenimentele sportive

Publicat în

spot_img
spot_img

Directorul turneului de tenis Transylvania Open, Patrick Ciorcilă, le-a cerut autorităţilor să permită accesul spectatorilor vaccinaţi la evenimentele sportive care au loc în ţară, în contextul în care săptămâna viitoare, la Cluj-Napoca, va avea loc cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România.

„Am reuşit să pregătim cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România, cu jucătoare de top mondial pe care publicul românesc nu a avut niciodată şansa să îl vadă live, decât la competiţii în afara ţării. Este un eveniment de interes internaţional, în care am investit enorm şi la care am lucrat cu sufletul. Rugăm autorităţile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competiţiilor sportive. Considerăm că interzicerea accesului populaţiei vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare şi reprezintă o campanie anti-vaccinare. Practic, înţelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populaţiei”, a declarat Ciorcilă într-un comunicat de presă.

Fostul tenisman a precizat că organizatorii turneului de la Cluj-Napoca au luat toate măsurile necesare pentru a respecta legile: ”Noi am luat absolut toate măsurile de siguranţă necesare şi suplimentare. Capacitatea sălii a fost redusă de la 10.000 de locuri, la 1.500 de locuri pe zi, tocmai pentru a respecta legea şi măsurile de siguranţă. Am comunicat din start că fiecare spectator trebuie să stea la o distanţă de un scaun unul faţă de celălalt, iar copii mai mici de 12 ani nu au acces în sală. Nu mai vorbim de faptul că întreg staff-ul şi toate persoanele implicate în organizarea şi desfăşurarea turneului au schema completă de vaccinare şi sunt testate. Toate conferinţele de presă vor avea loc online, iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanţii media. Am făcut în 2 zile 300 de teste şi nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfăşurarea a evenimentului”.

”În ultimele două săptămâni am vândut bilete respectând întru totul legea, doar persoanelor vaccinate şi care deţin certificatul verde. Aproape toate biletele sunt vândute”, a subliniat Ciorcilă.

Directorul turneului de la Cluj-Napoca a apreciat că interzicerea spectatorilor va fi o lovitură financiară puternică pentru organizatorii competiţiei: ”Implementarea unor măsuri restrictive care interzic accesul publicului la turneu înseamnă o puternică lovitură financiară pentru noi, ca organizatori. Am investit suplimentar sume mari de bani pentru a asigura măsurile de siguranţă în contextul pandemiei. Dar nu doar asta ne doare. Am pregătit o mulţime de activităţi şi momente surpriză pentru public pentru a ajuta oamenii să dezvolte un apetit pentru sport şi educaţie sportivă. Ca să nu mai vorbim de faptul că toate jucătoarele îţi doresc să joace într-o sală în care să aibă alături fanii. Autorităţile locale sunt alături de noi şi înţeleg importanţa acestui eveniment, însă avem nevoie şi de colaborarea autorităţilor centrale.”

Transylvania Open, turneul de categoria WTA 250, se va desfăşura în perioada 25-31 octombrie, la BT Arena din Cluj-Napoca, printre jucătoarele care au confirmat participare aflându-se Garbine Muguruza (Spania), numărul cinci mondial, Simona Halep, Emma Răducanu (Marea Britanie), campioana de la US Open, etc.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat vineri, după şedinţa de Guvern, noile restricţii pentru limitarea pandemiei de COVID-19, printre care desfăşurarea fără public a competiţiilor sportive şi interzicerea concertelor şi spectacolelor în aer liber.

Adrian Meitner

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel