Liderul UDMR, Kelemen Hunor s-a întâlnit vineri cu președintele PNL, Florin Cîțu și premierul desemnat Nicolae Ciucă. El a spus că partidul său va continua alături de liberali și că urmează ca în acest final de săptămână să stabilească programul de guvernare. Ulterior, vor fi împărțite și portofoliile.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Atât noi, cât şi colegii de la PNL am dat în lucru programul de guvernare, să completăm acolo unde este de completat. Mâine (n.r.: sâmbătă ), echipele se vor întâlni şi vom finaliza acest lucru. Despre structură vom discuta după ce programul este gata, iar pe portofolii ne vom înţelege sută la sută”, a declarant Kelemen Hunor.

Întrebat dacă PNL este dispus să cedeze din ministerele de forţă, Florin Cîţu a spus: “Șase ministere le avem acolo, vom vedea. Haideţi să ajungem acolo, întâi facem programul de guvernare despre care vă asigur că va răspunde nevoilor şi urgenţelor prin care trece România astăzi: sănătate, energie. Avem discuţia pe portofolii în zilele următoare şi pe nume şi le veţi vedea“.

Cîțu a mai spus că PNL nu face niciun pact cu PSD și că premierul desemnat va negocia cu parlamentarii pentru a avea o majoritate la vot. El a adăugat că pentru susținere în Parliament se va discuta și cu USR.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania