Lucrările de întreținere derulate pe acest drum au vizat, în ansamblu, sectorul în lungime de peste 21 de kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 21+120. Potrivit autorităților județene, a fost finalizată așternerea covorului asfaltic pe tronsonul în lungime de aproximativ 8 kilometri situat între km 6+500 și 14+400.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Anterior asfaltării au fost executate lucrări de curățare a platformei drumului, reprofilarea drumului cu cilindrare, așternerea stratului de piatră spartă, refacerea terasamentelor deteriorate, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută. Totodată, operațiunile au vizat tratarea burdușirilor și a tasărilor, curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, înlocuirea unor podețe, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona căii de rulare, precum și așternerea stratului de balast stabilizat.

Urmează să mai fie executate operațiuni de refacere a timpanelor podețelor și a camerelor de cădere, șanțuri pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale, acostamente, respectiv montarea de parapeți metalici în zonele unde situația impune acest lucru.

Alin Tișe, președindele CJ Cluj a declarat că utilitatea lucrărilor e dată de faptul că șoseaua face legătura între DJ 109C, pe direcția Gherla și DN16, pe direcțiile Apahida – Cluj-Napoca, precum și spre cele două județe vecine, Bistrița Năsăud și Mureș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania