12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSDelegație OMS, vizită la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor...

Delegație OMS, vizită la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

O delegație condusă de dr. Heather Papowitz, manager de criza în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, s-a întâlnit în această dimineață cu conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara. Specialistul OMS a vrut să vadă care sunt condițiile de tratament din unitatea sanitară aflată în linia întâi a luptei împotriva SARS-CoV 2, care sunt nevoile medicilor și cum poate ajuta organizația spitalul timișean.

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății a vizitat zona unde se fac triajul și evaluarea pacienților COVID 19, radiologia, acolo unde pacienții sunt evaluați imagistic, dar a vrut să afle mai multe informații și despre programul Pandemic Controller, elaborat de dr. Virgil Musta.

“Ne bucurăm să avem astăzi vizita reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății, care doresc să vadă situația reală, în teren, și împreună să analizăm măsurile pe care le-am putea lua astfel încat să ținem sub control pandemia. Totodată, trebuie să vedem și sprijinul pe care OMS îl poate oferi țării noastre”, spune S.L dr. Virgil Musta, șef Secție Boli Infecțioase Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

„Vrem să vedem situația în teren, efectiv, dincolo de statistici și de raportări. Să vedem exact ce se întâmplă. Cel mai bine este să lucrăm ca o echipă pentru a sprijini eforturile depuse. Felicităm guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure. Știm că, acum, este o presiune uriașă pe sistemul sanitar. Cel mai important este să ținem scăzut numărul de cazuri, să facem în așa fel încât pacienții să nu ajungă în spitale, să ridicăm presiunea de pe unitățile sanitare. Așa că, această vizită este extrem de importanta și, la final, vom trage concluziile”, a declarat dr. Heather Papowitz, reprezentant OMS.

„Delegația reprezentanților OMS a ajuns la noi în spital, fiind interesați, în principal, de circuitul pacienților, de metode de diagnostic și tratament, de cum să fim proactivi ca să reușim să stăpânim această pandemie, să începem să avem o pantă de descreștere. Sperăm în ajutorul dânșilor și să vedem că se va termina acest val 4”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.