Începând de miercuri, 27.10.2021, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca va crește capacitatea de terapie intensivă dedicată pacienților COVID-19 cu încă 6 paturi, ajungând la un total de 16 paturi de terapie intensivă. La acestea se adaugă 120 de paturi dedicate pacienților pozitivi, cu forme medii de boală.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Creșterea capacității de terapie intensivă implică atât suplimentarea personalului (a fost angajat, în ultima perioadă, personal medical calificat, dar avem și concursuri care se derulează în prezent) cât și crearea unui microambient pentru fiecare pacient în parte, cu circuite distincte și echipamente medicale specifice.

”În contextul presiunii valului patru al pandemiei și al numărului copleșitor de pacienți pozitivi care ne trec pragul, nu putem decât să le mulțumim colegilor din prima linie. De un an și jumătate, sub îndrumarea Conf. Dr. Cristina Petrișor, medicul șef al Secției Clinice ATI I, echipele medicale de terapie intensivă, ne demonstrează zilnic ce înseamnă devotamentul, reziliența și dragostea de oameni.”, au transmis reprezentanții spitalului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania