25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăINTERVIUINTERVIU | Cristian Tabără: Încă nu am obosit, dar osteneala îmi cam...

INTERVIU | Cristian Tabără: Încă nu am obosit, dar osteneala îmi cam dă târcoale, ca să fiu sincer

Publicat în

spot_img
spot_img

IOAN VASIU : – Puțini dintre cei care vă apreciază activitatea știu când și unde ați debutat, ca jurnalist. Vă rog să detaliați puțin acest capitol din biogrfia dumneavoastră.

CRISTIAN TABĂRĂ : – Mi-am început activitatea de jurnalist la Forum Studenţesc, în Timişoara, înainte de 1989, când eram student la Facultatea de Mecanică. M-au prins acolo evenimentele din 1989, am participat la proteste, am pierdut colegi şi m-am decis să rămân în presă. Am scris la Gazeta de Vest şi am colaborat şi cu ziarul Timişoara. La revenirea în Oradea, oraşul meu natal, am lucrat în presa scrisă locală, apoi la radio şi apoi la Pro TV Oradea. După care  am ajuns la Pro TV Bucureşti, iar acum lucrez la TVR. Am lucrat şi în Republica Moldova, la Jurnal TV şi la Publika TV.

IOAN VASIU : –  Dintre televiziunile la care ați lucrat, de care v-ați legat sufletește mai mult ?

CRISTIAN TABĂRĂ : – De toate. Nu am motive să fac vreun clasament, pentru că în fiecare dintre ele am lucrat cu oameni de mare valoare şi am făcut lucruri frumoase împreună.

IOAN VASIU : – Care sunt emisiunile de televiziune care poartă ”ștampila” cu numele dumneavoastră ?

CRISTIAN TABĂRĂ : – Am fost implicat în multe proiecte de televiziune, de la emisiuni care au durat mai mulţi ani şi până la proiecte sezoniere. Au fost, astfel, Matinalul, Ştirile Pro Tv, Parte de Carte sau Dăruieşti şi câştigi – la Pro TV.  Au fost Ca la Carte şi Exclusiv în România – la TVR, Tabăra de Idei – la Jurnal TV, Fabrika – la Publika TV. Au mai fost şi alte proiecte, dar le-am pomenit doar pe acestea.

IOAN VASIU : – Ați pătruns, după cum ați spus,  și în spațiul media din Republica Moldova. Ce v-a determinat sau îndemnat să  faceți acest ”pas” ?

CRISTIAN TABĂRĂ : – Am dat curs unei propuneri venite din partea unor oameni de presă de acolo, de a sprijini presa de limbă română de acolo, apoi colaborarea  a luat amploare şi am trăit chiar la Chişinău  mai mulţi ani.

IOAN VASIU : –  Pe lângă Facultatea de Mecanică ați absolvit și Facultatea de Teologie. De ce nu v-ați dedicat Bisericii, din punct de vedere profesional, și ați ales presa ?

CRISTIAN TABĂRĂ : – Un impediment canonic a făcut ca eu să nu pot fi hirotonit, aşa că am continuat activitatea de presă, domeniu în care  activam deja atunci când am început studiile teologice.

IOAN VASIU : – Ați străbătut țara în lung și-n lat. Nu ați obosit ?

CRISTIAN TABĂRĂ : – Încă nu am obosit, dar osteneala  îmi cam dă târcoale, ca să fiu sincer.

IOAN VASIU : – Sunteți un jurnalist cu vechime și totuși, după câte știu eu, nu sunteți membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. De ce  ?

CRISTIAN TABĂRĂ : – Fiindcă am tot amânat să fac o cerere de înscriere, din cauza deselor plecări prin ţară.

IOAN VASIU : – După părerea Domniei Voastre mai este presa din România a patra putere în stat ?

CRISTIAN TABĂRĂ : – Pare a fi o forţă, dar cele mai multe instituţii de presă se află în puterea unor persoane cu diverse interese politice, economice sau de altă natură, ceea ce alterează profund calitatea demersului  jurnalistic.

                                Interviu consemnat de Ioan Vasiu/UZPR

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel

EXCLUSIV | Iuliu Winkler, despre decizia Consiliului European de a reduce consumul de gaz cu 15%: Este o victorie a solidarității

Eurodeputatul UDMR/EPP, Iuliu Winkler a declarat astăzi pentru Știrile Transilvaniei că decizia Consiliului European prin care țările membre își asumă reducerea voluntară a consumul de gaz cu 15% este ”o victorie a solidarității în Uniunea Europeană vizavi de încercările Federației Ruse de folosi energia ca pe o armă împotriva țărilor membre.”

INTERVIU Ι Miruna, o fată de ZECE

„În viitor, mi-aș dori să studiez medicina în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, lucru pentru care m-am și pregătit în ultimii doi ani.”