21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORSe construiește un nou bazin de înot la Diosig

Se construiește un nou bazin de înot la Diosig

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Cseke Attila a anunțat astăzi că a fost asigurată finanțarea necesară, în valoare de 30 milioane lei, pentru construcția noului bazin de înot de la Diosig/Bihardiószeg, în județul Bihor. Decizia a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării.

”Construim un complex sportiv ecologic cu panouri solare, pompe de caldura, unde jumatate din energia necesara provine din resurse regenerabile si rezolva incalzirea la consumuri mici de energie. La Diosig se construiește o piscină modernă cu costuri de întreținere reduse semnificativ”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Complexul sportiv va avea un bazin de înot de 25×15,4 metri, alături de o sală sport, vestiare și dușuri. Tribuna va putea acomada 124 de persoane. Lângă piscină va fi construită și o parcare pentru 40 de mașini.

După aprobarea finanțării, procesul de achiziție publică poate să înceapă. Se să găsească constructorul potrivit, iar apoi începe construcția.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)