17.6 C
Cluj-Napoca

Ungaria mai are doar trei municipii neconectate la autostradă

Publicat:

87% din cetăţenii ungari pot ajunge la reţeaua de şosele de mare viteză în cel mult 30 de minute, a spus premierul țării vecine, Viktor Orbán, cu ocazia inaugurării autostrăzii M30 care leagă oraşele Miskolc din Ungaria şi Košice din Slovacia.

Premierul ungar spune că, începând din mai 2010, au fost predate 33 de tronsoane de autostradă si de drum expres, care totalizează 600 km. Au mai rămas doar trei municipii – Zalaegerszeg, Kaposvár şi Békéscsaba – care nu sunt conectate direct la reţeaua de drumuri de mare viteză, după ce în 2010 erau încă 9 în această situaţie, însă și acestea vor fi în curând conectate, în condițiile în care lucrările se desfășoară în ritm susținut.

Viktor Orbán a evocat cele trei obiective stabilite de guvernul ungar în 2010: primul a fost conectarea tuturor oraşelor cu rang de municipiu la reţeaua rutieră de mare viteză. Al doilea obiectiv a fost ca toţi cetăţenii Ungariei, indiferent de mărimea localităţii lor, să poată ajunge la această reţea rutieră în cel mult jumătate de oră de la locul lor de reşedinţă. Al treilea obiectiv a fost ca toate şoselele de mare viteză să ajungă până la graniţă şi să facă legătura între Ungaria şi vecinii ei. În ceea ce priveşte drumurile care ajung până la frontieră, înainte de 2010 existau doar trei asemenea şosele, astăzi numărul lor este 9, iar până în 2025 va ajunge la 11.

Autostrada inaugurată astăzi reduce timpul de călătorie între Košice şi Miskolc cu jumătate de oră, valoarea investiţiei ridicându-se la 200 de miliarde de forinţi (547,94 de milioane de euro). Noua șosea de mare viteză va facilita circulaţia capitalului şi a mărfurilor, dar şi accesul în Ungaria a turiştilor.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img