8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORCJ Bihor a decis să planteze pomi de-a lungul drumurilor naționale din...

CJ Bihor a decis să planteze pomi de-a lungul drumurilor naționale din județ

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Bihor a aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj în scopul realizării unor acțiuni de plantare a pomilor pe drumurile naționale, în intravilanul localităților.  

DRDP Cluj pune la dispozița Consiliului Județean Bihor, cu titlu gratuit, pomii/arbuștii care urmează să fie plantați pe drumurile naționale din județul Bihor. Pomii vor fi plantați în intravilanul localităților prin colaborare cu primăriile din județ.

Consiliul Județean Bihor va asigura transportul pomilor, pe costul primăriilor, și se asigură că aceștia vor fi plantați pe ambele părți ale drumului public. Pomii sau arbuștii vor fi amplasați simetric și paralel cu axul drumului, de regulă în zona de siguranță. Potrivit protocolului, instituția asigură întreținerea și toaletarea plantațiilor efectuate pe costul primăriilor din județul Bihor.

DRDP are o pepinieră în zona Salonta, dânșii vor scoate arborii, îi vor pregăti în baloți pentru plantare, iar Consiliul Județean Bihor și primăriile îi vor prelua și vom planta aceste coridoare verzi de-a lungul drumurilor naționale, în intravilan. Ne propunem să începem această activitate chiar de săptâmâna viitoare, pentru că este o lună care se pretează. Fac un apel către toți primarii din județ care doresc să participe la acest proiect să ne contacteze. Noi îi vom notifica pe toți, în așa fel încât să realizăm aceste plantații din această toamnă”, a precizat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, în conferința de presă care a precedat ședința ordinară.

Protocolul dintre Consiliul Județean Bihor și DRDP Cluj va fi derulat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel