fbpx
1.8 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂSondaj Avangarde: PSD crește la 40%, PNL scade la 17%

Sondaj Avangarde: PSD crește la 40%, PNL scade la 17%

Publicat în

spot_img
spot_img

PSD ar obţine 40% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL – 17%, AUR – 14% şi de USR – 13%, conform unui Barometru al opiniei publice realizat de Avangarde la comanda PSD.

Medicul Alexandru Rafila este pe primul loc în topul popularităţii, urmat de Marcel Ciolacu şi de Emil Boc, în timp ce Klaus Iohannis coboară de pe locul 3 luna trecută, pe locul 6, după Raed Arafat şi George Simion. Dacian Cioloş, Dan Barna, Ludovic Orban, Nicuşor Dan şi Rareş Bogdan sunt în a doua jumătate a clasamentului, care se încheie cu Florin Cîţu.

Conform rezultatelor barometrului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, scorurile obţinute ar fi – PSD-40% (faţă de 37% luna trecută), PNL – 17% (faţă de 20% luna trecută), AUR – 14%, USR – 13%, UDMR – 5%, iar PMP nu ar realiza pragul de 5% pentru intrarea în Parlament.

O altă întrebare adresată subiecţilor a avut următoarea formulare: ”În continuare vă vom citi o listă de politicieni şi personalităţi din România. Vă rugăm să ne spuneţi ce părere aveţi despre fiecare în parte”, opţiunile fiind: părere bună, părere proastă, nu am auzit de el, nu răspund.

Pe primul loc se află deputatul PSD Alexandru Rafila, cu 30%. Rafila este urmat de Marcel Ciolacu – 25%, Emil Boc – 24%. Preşedintele Klaus Iohannis, aflat pe locul al treilea la precedentul barometru, coboară pe locul 6, cu 14 % cotă de încredere, comparativ cu 28% în urmă cu o lună. Şi premierul Florin Cîţu este în scădere, cu o cotă de încredere de numai 7%, faţă de 14% în septembrie.

Guvernul este considerat de 28% dintre cei chestionaţi responsabil pentru gravitatea valului 4 al pandemiei în România, 15% consideră că preşedintele Iohannis este cel vinovat. în timp ce 14% consideră că populaţia este cea vinovată. Sondajul a fost realizat în perioada 17 – 26 octombrie, pe un eşantion de 900 de persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel deîncredere de 95%.

Adrian Meitner

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.