Primăria Municipiului Timișoara va depune pentru finanțare două proiecte de mobilitate urbană, în valoare de peste 17 milioane de lei. Este vorba despre două pasarele care vor scurta distanțele pentru pietoni și bicicliști, în zona centrală și în zona Iosefin. Reprezentanții autorităților locale consideră că în felul acesta va fi încurajată ”mobilitatea activă”, în defavoarea deplasărilor cu mașina personală.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primul proiect presupune construirea unei pasarele în zona Universității de Vest, care va fi amplasată între Podul Michelangelo și Podul Mihai Viteazul. Oficialii Primăriei sunt de părere că aceasta va veni în sprijinul celor care doresc să parcurgă traseul dintre B-dul Vasile Pârvan și centrul istoric al orașului.

Al doilea proiect presupune modernizarea Pasarelei Gelu – Crizantemelor din zona Iosefin-Dâmbovița, aflată într-o stare avansată de degradare. Potrivit reprezentanților municipalității, pasarela va avea culoare pietonale și cicliste, dar și zone de spațiu verde. Aceasta va fi iluminată și va avea parapete de protecție.

Cele două proiecte vor fi depuse pentru finanțare pe programul Anghel Saligny.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania