Compania Terapia SA a donat statului 48.500 de cutii de Favipiravir, medicament necesar în tratamentul bolnavilor de coronavirus, iar Guvernul a adoptat o Hotărâre pentru acceptarea donaţiei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 28 octombrie 2021, proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătăţii, a unei donaţii de medicamente şi darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unităţile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19”, a transmis, joi, MInisterul Sănătăţii.  

Sursa citată a precizat că prin acest act normativ, Ministerul Sănătăţii acceptă donaţia constând în 48.500 de cutii de Favipiravir, din partea societăţii Terapia S.A. 

Ministerului Sănătăţii va repartiza, gratuit, acest medicament în unităţile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19. 

”Reamintim că, luna aceasta, Ministerul Sănătăţii a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripţie medicală, conform recomandărilor specialiştilor din Comisia de specialitate de boli infecţioase”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.  

Conform Protocolului Naţional de tratament al bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat de a fi administrat în formele uşoare şi medii de infecţie cu noul corornavirus în prima săptămână de boală. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania