Ungaria trimite 40 de aparate de ventilaţie mecanică, 1 650 de măşti de respiraţie non-invazive şi 3 000 de cutii de favipiravir în 20 de spitale din România, îndeosebi din Transilvania, pentru a contribui la gestionarea cu succes a epidemiei în România, a declarat, joi, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat că nu trebuie să uităm că pandemia nu cunoaşte graniţe şi că succesul gestionării ei în ţările vecine contribuie foarte mult şi la reuşita luptei împotriva pandemiei în Ungaria.

Cel de-al patrulea val al epidemiei face ravagii în Europa şi este clar de pe acum că ţările cu rate de vaccinare scăzute pot ajunge cu uşurinţă în situaţii dificile. Unele ţări vecine ale Ungariei, printre care şi România, au ajuns în perioada celui de-al patrulea val cu un nivel de vaccinare redus, a amintit ministrul.

În România sunt mulţi oameni trataţi în spitale care au nevoie de terapie intensivă, multe spitale sunt suprasolicitate, de aceea există o coordonare continuă între conducerea guvernului ungar şi cea a guvernului român care include şi politicieni maghiari – vicepremierul Hunor Kelemen şi ministrul sănătăţii, Attila Cseke -, aceştia din urmă semnalează în permanenţă de ce ajutor au nevoie, iar guvernul ungar încearcă să ajute cu mijloacele şi posibilităţile de care dispune.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania