17.6 C
Cluj-Napoca

Ist genug, herr Präsident!

Publicat:

Este suficient, domnule președinte! Ne-a ieșit pe nas aroganța și prostia dumitale!!! Cam cât de tâmpit să fii tu sau consilierii tăi, pentru a arunca țara la coșul de gunoi, așa cum ai făcut? Cam cât de antiromân trebuie să fii, herr Präsident, pentru a te duce liniștit în concediu în Egipt, în timp ce 500 de români mor zilnic pentru că tu și gașca aveți de împărțit ciolanul? Cam cât crezi că te mai răbdăm?

Te-am respectat atunci când mai mult de șase milioane de români și-au dat votul pentru tine, sperând că neamțul o să aducă rigoarea aia ”nemțească”. Am respectat votul lor și am crezut că, poate, un sas o să facă ordine în țara asta, că o să aducă mentalitatea aceea pentru care sunteți atât de renumiți și respectați, cel puțin aici, în Ardeal, voi sașii. Dă-mi voie să-ți spun că ai dat cu mucii în fasole și ai făcut de râs etnia pe care o reprezinți. Dar, mai mult – și pentru asta nu te iert, herr Präsident – ai făcut de râs Transilvania, ai făcut de râs Ardealul și ai aruncat la pubelă tot bunul renume al acestei părți de țară.

Dacă românii votau un ficus, posibil să fi fost mai empatic decât ești matale, acolo, închis în turnul tău de fildeș de la Cotroceni. Dacă alegeau o mătură sau un mop, probabil că ar fi fost mai utilă țării decât ești tu acum. Mi-e greață și mi-e rușine că tu, herr Präsident, mă reprezinți pe mine în lume, că tu vorbești prin călătoriile tale în țările calde în numele meu, în numele nostru. Mi-e silă să te văd în fața steagului țării mele. Și m-am săturat! De tine, de ceea ce reprezinți, de situația asta în care ne-ai târât pentru că habar nu ai cum trebuie să îți îngrijești și protejezi poporul. Nu, nu scrie asta explicit în Constituție, herr Präsident! Dar se subînțelege, dacă ai înțelege!

Auzi, herr Präsident, în unele țări europene politicienii vorbeau de un adevărat război împotriva nenorocitei ăsteia de pandemii și se organizau ca pe front, făcând sacrificiile pe care le impune un război. Asta în timp ce aici, în România, noi te vedem pe tine cum pleci să vizitezi piramidele din Egipt. Cum mama naibii îți permiți așa ceva!? Cum mai poți să-ți privești poporul în ochi, profesore? Cam ce notă crezi că meriți pentru prestația ta execrabilă?

De aproape două luni țara asta se zbate într-o criză politică provocată de tine și orgoliile tale idioate, asta în timp ce aceiași țară se luptă cum știe și cum poate cu pandemia asta. Unde ai fost tu și gașca ta atunci când trebuia să iei măsuri? La o partidă de golf, oare???

Nu mai aveai nimic de pierdut și nici de câștigat. De ce nu ți-ai asumat măsurile dure și impopulare pe care guvernul ”tău” ar fi trebuit să le ia? Cum crezi că o să treacă pandemia asta? Și cu ce preț, herr Präsident? Europenii au explicat măsurile medicale și au acționat aproape ca pe front. Tu ai tras țara în lăturile peneleului, ai ignorat pandemia și te-a durut undeva că mii și mii de români vor muri pentru că, în lipsa unor informații oficiale corecte și bine transmise, au fost duși de nas de toți idioții de pe rețelele sociale care i-au făcut să fugă de singura măsură care i-ar fi salvat.

Nu te iert, herr Präsident, nu pot să te iert. Și nu te va ierta nici țara și nici istoria. Oricât de multe premii vei primi prin țările calde sau reci pe care le vizitezi cu atâta fervoare, vei rămâne un om mic, herr Präsident.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img