8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAProiect european pentru măsuri moderne anti-corupţie, în municipiul Hunedoara

Proiect european pentru măsuri moderne anti-corupţie, în municipiul Hunedoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria municipiului Hunedoara şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei au semnat astăzi contractul de finanţare pentru un proiect menit să îmbunătăţească măsurile anti-corupţie aplicate la nivelul unităţii administrativ – teritoriale.

Proiectul are o valoare totală de  414.834 lei, o perioadă de implementare de 12 luni şi este finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA).

Prin intermediul acestui proiect se va elabora o metodologie de identificare a riscurilor şi vulnerabilităţilor de corupţie, se va realiza un sistem de management anti-mită certificat ISO 37001:2016 şi se va întocmi un studiu privind percepţia în rândul cetăţenilor şi al personalului din cadrul administraţiei publice privind aspecte legate de corupţie. Un alt rezultat important al proiectului va fi realizarea unei platforme digitale anticorupţie.

„Primăria municipiului Hunedoara aplică legea, iar legea este făcută în aşa fel încât să i se garanteze cetăţeanului egalitate de drepturi, decizii corecte şi un act administrativ neinfluenţat de factori din sfera faptelor de corupţie. Dar asta nu înseamnă că nu este loc de „mai bine”. Oricând, orice activitate poate fi îmbunătăţită. Aceasta este raţiunea pentru care am aplicat pentru acest proiect, mai ales că finanţarea provine din fonduri europene. Ne-am gândit că nu ar strica o analiză mai amănunţită a riscurilor de corupţie, nici un sistem de management anti-mită, nici o cercetare sociologică privind percepţia cetăţenilor şi, mai ales, nu ar strica deloc să avem o platformă digitală anti-corupţie. Dimpotrivă!”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Urs brun filmat la bălăceală în Parcul Naţional Retezat

Un urs brun a fost surprins la o scăldătoare de o cameră de supraveghere amplasată de rangeri în Parcul Naţional Retezat, specialiştii afirmând că prezenţa animalului sălbatic de mari dimensiuni în zonă este dovada că habitatele acestuia sunt într-o stare bună de conservare,