fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEDeciziile UMFST Târgu Mureş referitoare la obligativitatea vaccinării sau testării studenţilor, suspendate...

Deciziile UMFST Târgu Mureş referitoare la obligativitatea vaccinării sau testării studenţilor, suspendate de instanță

Publicat în

spot_img
spot_img

Tribunalul Suceava a admis, vineri, solicitarea Ligii Studenţilor Iaşi şi a suspendat două hotărâri ale Consiliului de Administraţie al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş referitoare la condiţionarea studenţilor de a participa la cursuri sau de a intra în cămine de vaccinare, testare sau de dovada trecerii prin COVID-19.

„Admite acţiunea. Dispune suspendarea hotărârilor Consiliului de Administraţie nr.7/3.09.2021 şi nr.64//9.09.2021, a „Instrucţiunilor de lucru privind modul de organizare şi desfăşurare a activităţilor didactice a studenţilor în unităţile de învăţământ superior medical, an universitar 2021 – 2021” şi suspendarea în parte a „Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea căminelor studenţeşti” cu privire la aplicarea dispoziţiilor art.8 al.2 pct.2 şi art.13 al.3″, se arată pe portalul Tribunalului Suceava.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare, însă este executorie de drept şi îşi produce efectele din momentul pronunţării instanţei.

Într-un comunicat de presă al Ligii Studenţilor Iaşi se arată că cererea de chemare în judecată a fost semnată şi de cinci studenţi ai Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST) şi că prin această hotărâre a instanţei, studenţii pot din nou participa fizic la activităţile didactice şi pot beneficia de locurile de cazare din cămine fără vreo condiţionare.

„Practic, din momentul de faţă, studenţii pot din nou participa fizic la activităţile didactice şi pot beneficia de locurile de cazare din cămine fără absolut nicio constrângere legată de prezentarea vreunei dovezi de vaccinare, testare sau trecere prin boală. Cererea a vizat suspendarea a patru acte normative prin care s-au impus condiţionările expuse anterior. Fiind puse în discuţie, prevederile recentei HG 1130/2021 nu se aplică în ceea ce priveşte condiţionarea accesului în spaţiile universitare sau în căminele studenţeşti de certificatul verde. Liga Studenţilor Iaşi pune în vedere UMFST să informeze toate cadrele didactice şi întregul personal administrativ de decizia Tribunalului Iaşi şi avertizează că la orice încălcare a hotărârii instanţei şi a dreptului studenţilor de a nu fi condiţionaţi în niciun fel vor fi sesizate organele abilitate”, se arată în comunicatul Ligii Studenţilor Iaşi.

Organizaţia studenţească a precizat că, pe durata suspendării, UMFST Târgu Mureş nu poate emite nicio altă decizie cu conţinut identic sau similar, prin care să condiţioneze în vreun fel accesul studenţilor. 

Adrian Meitner

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel

Ansamblul Memorial Petőfi Sándor de la Albeşti va fi renovat şi modernizat

Ansamblul în Memoria lui Petőfi Sándor din Albeşti se află în locul în care au fost înhumaţi între 300 şi 400 de soldaţi maghiari căzuţi în bătălia din 31 iulie 1849, în memoria lor şi a poetului Petőfi Sándor fiind ridicat un obelisc de circa 9 metri înălţime.