12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEO companie germană construiește la Reșița o fabrică de componente și sisteme...

O companie germană construiește la Reșița o fabrică de componente și sisteme pentru electrocasnice

Publicat în

spot_img
spot_img

Compania germanăEMZ – Hanauer GmbH, careproduce componente și sisteme pentru electrocasnice, a anunțat că deschide la Reșița cea de-a treia fabrică, după cele deținute în Germania și Cehia. Investiția are o valoare de 18milioane de euro și, la finalizarea ei, presupune crearea a 500 de noi locuri de muncă.

EMZ – Hanauer GmbH, companie cu sediul în Nabburg (Germania) a anunțat că decizia de a veni la Reșița se bazează peîndelungată tradiție industrială a orașului. Unitatea de producție va fi amplasată în Parcul Industrial din Valea Țerovei, iar managementul estimează că primele produse vor ieși de pe poarta noii fabrici peste un an.

Compania germană vede investiția de la Reșița ca pe una pe termen lung, iar ideea de a construi o nouă fabrică a venit pe fondul creșterii accelerate a companiei.

EMZ – Hanauer GmbH a crescut cu peste 30% în ultimul an fiscal. De aceea trebuie să ne extindem”, spune managerul de operațiuni Veit Schmucker, care conduce și proiectul de la Reșița.

Cu o forță de muncă inițială de 50 până la 100 de salariați, producția la Reșița va începe în toamna anului 2022.

”Filiala din România a fost deja înființată și înregistrată, iar acum planificarea este în plină desfășurare. În timpul mai multor vizite, am reușit deja să stabilim contacte ample: începând cu primarul, cu autoritățile de construcții și antreprenori, cu universitatea locală și cu alți antreprenori. Pentru noi este important să nu se piardă locuri de muncă în celelalte locații, ca urmare a acestei investiții. Dimpotrivă, adăugăm personal în toate locațiile noastre și investim în prezent în toate fabricile, inclusiv în Germania.

Motivul pentru care s-a luat în considerare construirea unui al treilea amplasament în UE a fost mai degrabă lipsa masivă de muncitori calificați din Republica Cehă, care limitează creșterea în continuare acolo.

Piața muncii din România este suficient de mare pentru a asigura angajații necesari pentru anii următori.”, a mai declarat managerul de operațiuniVeit Schmucker.

Noua filială este de așteptat să angajeze până la 500 de oameni în etapa finală de expansiune și se va concentra pe producția pentru piața europeană.

Aceasta urmează filozofia companiei noastre „local pentru local”, ceea ce înseamnă să producem întotdeauna pe piața de vânzare corespunzătoare. În plus, aici există o ofertă școlară foarte bună, astfel încât să putem fi activi și în zona de pregătire. Aceasta este o situație câștigătoare pentru ambele părți. Angajații români își găsesc astfel locuri de muncă bine plătite acasă și nu trebuie să emigreze în Europa de Vest – sau chiar se pot întoarce acasă.”, a mai spusVeit Schmucker.

”Investiția din Reșița este prima unitate de producție EMZ din România și este privită de patronatul companiei ca o investiție pe termen lung, prin care se dorește creșterea productivității pentru piața europeană. Noua filială va angaja până la 500 de oameni în etapa finală, iar salarizarea va fi una peste medie. Această reușită este un prim semnal că Reșița devine atractivă pentru investitori.”, a declarat primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

14 zimbri au fost aduşi din Germania şi Suedia în Munţii Ţarcu

Lansat la sfârşitul lunii martie, proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană şi îşi propune să crească populaţia de zimbri din Munţii Ţarcu la peste 250 de exemplare, în următorii cinci ani.

Şeful Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, reţinut de DNA

Aceştia sunt suspectaţi de mai multe infracţiuni, între care luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic, în dosarul care vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.