fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATE12 aparate de hemodializă, donate de Cluburile Lions spitalelor din Harghita și...

12 aparate de hemodializă, donate de Cluburile Lions spitalelor din Harghita și Covasna

Publicat în

spot_img
spot_img

12 aparate de hemodializă au fost donate de Cluburile Lions spitalelor din Harghita și Covasna, după ce Lions Club București Cosmopolitan s-a ocupat de aducerea în țară, din Austria, a 47 de echipamente de hemodializă. Clubul LIONS Miercurea Ciuc a reușit să faciliteze distribuirea, dintre acestea, a 12 aparate în județele Harghita și Covasna.

Patru echipamente au fost predate la Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház/Spitalul Județean de Urgență M-Ciuc, două la Spitalul Municipal Gheorgheni și urmează să fie distribuite, joi, alte 2 aparate la Spitalul Județean Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe. Prin efortul Clubului Lions Odorheiu Secuiesc se vor distribui, tot în această săptămână, două aparate la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc și alte două la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc.

Valoarea totală a sprijinului pentru județele Harghita și Covasna se ridică, astfel, la 30.000 euro. Echipamentele donate sunt, potrivit declarațiilor medicilor specialiști, cu o generație mai nouă decât cele aflate în prezent în exploatare, fiind predate în perfectă stare de funcționare și având revizia tehnică periodică efectuată.

Această acțiune a Cluburilor Lions din București, Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc vine în întâmpinarea nevoii de a dispune, în special în perioada aceasta pandemică, în fiecare spital din Harghita și Covasna unde există condiții, de echipamente de generație mai nouă pentru a efectua proceduri de hemodializă.

”Ne bucurăm nespus că am putut contribui activ la direcționarea unui asemenea sprijin către zona noastră. Spre exemplu, la Spitalul Municipal Gheorgheni, astfel de aparate nu existau în dotare și, de acum, pacienții din zona Gheorgheni nu o să mai fie nevoiți să fie transportați la Miercurea Ciuc pentru aceste proceduri.”, au transmis reprezentanții Clubului Lions.

Istoria centenară a Asociației Internaționale a Cluburilor Lions începe la data de 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, odată cu înființarea primului Club Lions, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. Lions Clubs International este cea mai mare organizație de servicii prin voluntariat din lume. Această organizație este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.400.000 de membri.

În România, Districtul 124 este format din 77 de cluburi în care activează peste 1.600 de membri.Misiunea Cluburilor Lions este crearea și menținerea unui spirit de înțelegere între toți oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar celor aflați la nevoie. Lionismul oferă oricărui doritor posibilitatea de a fi voluntar într-un cadru bine organizat, recunoscut internațional, contribuind zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate și prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

Adrian Meitner

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád anunţă construirea unei noi zone rezidenţiale pentru familii tinere care lucrează în domeniul sănătăţii şi al educaţiei, pe locul unei foste ferme...

Primarul din Sfântu Gheorghe a adăugat că „aceasta este o altă piatră de hotar pentru oraşul nostru, deoarece noul campus dual, noul centru educaţional, le va permite copiilor noştri să înveţe meseriile viitorului, de la liceu până la universitate, în parteneriat cu firmele locale”.

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.