25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALȘoseaua Transalpina rămâne deschisă la iarnă pe tronsonul cuprins între Obârşia Lotrului...

Șoseaua Transalpina rămâne deschisă la iarnă pe tronsonul cuprins între Obârşia Lotrului şi Curpăt

Publicat în

spot_img
spot_img

Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, va rămâne deschisă şi la iarnă pe tronsonul cuprins între Obârşia Lotrului (Vâlcea) şi Curpăt (Alba), a anunţat, marţi, Prefectura Vâlcea.

Potrivit sursei citate, circulaţia rutieră pe sectorul Drumului Naţional 67 C cuprins între kilometrii 59+800 (Obârşia Lotrului) şi 67+400 (Curpăt) va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 8,00 -18,00, la o viteză maximă de 30 km/h şi doar pentru autovehiculele cu masă mai mică de 7,5 tone.

Decizia a fost luată la propunerea prefecţilor celor două judeţe, pentru a facilita accesul turiştilor în staţiunile montane din munţii Parâng, în acest sens fiind semnat şi un protocol între direcţiile regionale de drumuri şi poduri Craiova şi Cluj, care se vor ocupa, prin secţiile din Vâlcea şi Alba, de deszăpezire şi asigurarea permanenţei pe acest sector de drum.

“Este pentru prima dată de la deschiderea acestei şosele montane, printre cele mai spectaculoase din România şi cu peisaje absolut încântătoare, când Drumurile Naţionale deszăpezesc şi permit circulaţia pe timpul iernii pe un traseu destul de căutat de iubitorii muntelui. Chiar dacă se va circula doar pe timpul zilei, sunt convins că turiştii vor găsi utilă această variantă de a ajunge în staţiunile montane din munţii Parâng, pentru a schia sau pentru relaxare, practic drumul de la Alba Iulia către Voineasa fiind cu peste 100 de kilometri mai scurt decât varianta pe Valea Oltului. Este un prim demers pe care l-am făcut pentru a dezvolta turismul din Vâlcea şi pe timpul iernii şi îmi exprim speranţa că în următorii ani se vor găsi şi soluţiile ca pe toată şoseaua Transalpina să se poată circula măcar pe timpul zilei tot timpul anului”, a transmis prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Pentru asigurarea viabilităţii acestui sector de drum în lunile de iarnă, autorităţile din Vâlcea spun că, potrivit protocolului dintre cele două direcţii regionale de drumuri, se va acţiona cu şase utilaje multifuncţionale de deszăpezire şi două încărcătoare, fiind în curs de asigurare şi stocurile de materiale antiderapante necesare, respectiv 1.100 tone de sare şi 1.100 de tone de nisip. 

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Aeroportul Internaţional Timişoara, pe cale să devină un puternic nod comercial regional european

Reprezentanţii Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite şi ai ADQ Abu Dhabi au discutat cu oficiali români despre concretizarea unui parteneriat care ar transforma aeroportul timișorean într-un puternic nod comercial regional european, conectat la reţelele naţionale şi internaţionale de transport feroviar şi rutier.