Jumătate dintre unităţile de învăţământ de stat şi private care funcţionează în judeţul Bistriţa-Năsăud au personalul vaccinat anti-COVID în procente cuprinse între 70 şi 100%, potrivit unei situaţii publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Inspectoratul Şcolar a cerut tuturor unităţilor de învăţământ să publice informaţiile legate de vaccinarea personalului inclusiv pe site-urile proprii, pentru ca acestea să fie accesibile părinţilor elevilor sau preşcolarilor.

Astfel, din totalul de 123 de unităţi de învăţământ, un număr de 62 au raportat că personalul este vaccinat în procente de la 70% în sus, iar trei, care sunt private, au personalul vaccinat împotriva COVID-19 în totalitate, respectiv un liceu şi două şcoli postliceale din reţeaua Fundaţiei “Henri Coandă”, din comuna Feldru şi oraşul Beclean.

În alte 20 de unităţi de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud, reprezentând aproximativ 16,3% din total, mai puţin de 50% din personal s-a vaccinat, cele mai mici procente fiind înregistrate la două unităţi private şi la o şcoală de stat: Grădiniţa socială cu program normal “Benita” din Bistriţa – 22%, Grădiniţa cu program prelungit “Happy Kinder” din Beclean – 25% şi şcoala gimnazială din comuna Tiha Bârgăului – 26%.

Şcolile gimnaziale din comunele Negrileşti, Măgura Ilvei, Bistriţa Bârgăului şi Şant, la care se adaugă o grădiniţă din oraşul Sângeorz-Băi, au o rată de vaccinare a personalului de 35%, la liceul tehnologic din comuna Rodna procentul este de 37%, iar la Liceul teoretic creştin “Logos” din Bistriţa s-au vaccinat 32% dintre angajaţi.

Dintre cele 20 de unităţi de învăţământ unde mai puţin de jumătate dintre angajaţi s-au imunizat, şase sunt din mediul urban: trei din municipiul Bistriţa, două din oraşul Sângeorz-Băi şi una din oraşul Beclean.

În ceea ce priveşte personalul ISJ Bistriţa-Năsăud, acesta este vaccinat anti-COVID în proporţie de 97%, un singur angajat nefiind imunizat la această dată. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania