12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘA murit soprana Emilia Radu, de la Opera Națională Română din Timișoara

A murit soprana Emilia Radu, de la Opera Națională Română din Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

ColectivulOperei Naționale Române din Timișoara anunță cu tristețe în suflet că, la data de 5 noiembrie 2021, s-a stins din viață soprana Emilia Radu, artist liric în cadrul Corului Operei Naționale Române din Timișoara. Ea era de mai multe zile internată cu COVID, în stare gravă, la ATI, la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara.

Absolventă a Liceului de Artă „Palló Imre” din Odorheiul Secuiesc și mai apoi a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, specialitatea Canto, Emilia Radu s-a alăturat colectivului Operei Naționale Române din Timișoara în anul 2000, în calitate de artist liric – cor, poziție pe care a ocupat-o până în prezent, doar cu o scurtă întrerupere.

Datorită calităților sale vocale și scenice, Emilia Radu a interpretat cu măiestrie repertoriul instituției de operă, operetă și muzical, la sediul instituției sau în turnee în țară sau în străinătate.Chiar în vara acestui an, de Ziua Timișoarei, a fost invitată să susțină rolul Saffi din opereta „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss, spectacol în care a dovedit talentul și dăruirea sa pentru muzică și pentru artele spectacolului.Grație talentului și abnegației sale, soprana Emilia Radu a câștigat aprecierea și dragostea publicului, cât și respectul și prietenia colegilor din instituție.

A fost apreciată de toți cei care au cunoscut-o, fiind o persoană prietenoasă, veselă și înțelegătoare. Îi vom păstra cu toții o caldă și neștearsă amintire!

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.