ColectivulOperei Naționale Române din Timișoara anunță cu tristețe în suflet că, la data de 5 noiembrie 2021, s-a stins din viață soprana Emilia Radu, artist liric în cadrul Corului Operei Naționale Române din Timișoara. Ea era de mai multe zile internată cu COVID, în stare gravă, la ATI, la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Absolventă a Liceului de Artă „Palló Imre” din Odorheiul Secuiesc și mai apoi a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, specialitatea Canto, Emilia Radu s-a alăturat colectivului Operei Naționale Române din Timișoara în anul 2000, în calitate de artist liric – cor, poziție pe care a ocupat-o până în prezent, doar cu o scurtă întrerupere.

Datorită calităților sale vocale și scenice, Emilia Radu a interpretat cu măiestrie repertoriul instituției de operă, operetă și muzical, la sediul instituției sau în turnee în țară sau în străinătate.Chiar în vara acestui an, de Ziua Timișoarei, a fost invitată să susțină rolul Saffi din opereta „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss, spectacol în care a dovedit talentul și dăruirea sa pentru muzică și pentru artele spectacolului.Grație talentului și abnegației sale, soprana Emilia Radu a câștigat aprecierea și dragostea publicului, cât și respectul și prietenia colegilor din instituție.

A fost apreciată de toți cei care au cunoscut-o, fiind o persoană prietenoasă, veselă și înțelegătoare. Îi vom păstra cu toții o caldă și neștearsă amintire!

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania