În conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 97 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență referitoare la clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, Ungaria a fost inclusă în Zona Roșie. Hotărârea intră în vigoare de mâine, 7 noiembrie, ora 00.00.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Ce obligații au persoanele care sosesc pe teritoriul României, călătorind din Ungaria:

Se carantinează pentru o perioada de 14 zile cu posibilitatea solicitării efectuării testului pentru SARS CoV-2, in ziua a 8-a de carantina (cu respectarea procedurii aprobarii suspendarii temporare afisata pe site-ul DSP ).

Pentru persoanele care sosesc din zona roşie NU se instituie măsură carantinării dacă prezintă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până
la intrarea în România;

Pentru persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în ţară, pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în ţară, NU se instituie
măsura carantinării;

Sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecţie şi care rămân pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul României (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). În situaţia în care persoanele nu părăsesc teritoriul naţional în cele 3 zile (72 de ore), cu informarea Direcţiei de Sănătate Publică din judeţul în care locuiesc sau în care au adresa declarată la intrarea în ţară, vor fi carantinate pentru o perioadă de 14 zile, începând cu cea de-a patra zi ulterioară intrării pe teritoriul României.

Ce obligații au persoanele care intră în Ungaria, călătorind din România

Consulatul Ungariei de la Cluj informează că nu se impune carantină pentru cei care călătoresc în DIRECȚIA UNGARIA! La frontieră, la fel ca și până în prezent, trebuie prezentat doar buletinul sau pașaportul și nu este necesară niciun fel de dovadă de vaccinare sau test covid.

Consulatul informează, de asemenea că navetiștii care locuiesc și muncesc într-o țară în apropierea graniței, nu trebuie să intre în carantină. Acest lucru este verificat cu adresa de domiciliu si contractul de munca.

Cetățenii români care sunt angajați ai unei firme maghiare și sosesc în România pentru afaceri și atestă acest lucru la intrarea în țară, pot intra pe teritoriul României fără carantină.

Studenții cu cetățenie română care vizitează zilnic România sau susțin examene, pot intra pe teritoriul României fără carantină .

Transportatorii de marfă peste 2,4 tone și conducătorii de vehicule care depășesc 9 capacități principale de transport pot intra în țară cu test PCR negativ la locul de muncă dacă nu au vaccinarea conform descrierii de mai sus.

Sportivii, artiștii și însoțitorii acestora, dacă ajung în România pentru o competiție sportivă, culturală, artistică sau de divertisment, pot intra în țară cu un test PCR negativ făcut cu 72 de ore înainte de intrare.

Pentru evenimente familiale extraordinare, precum nașterea copilului, căsătoria sau înmormântarea sau intervenții medicală sau pentru înlocuirea actelor personale de identitate, autoritățile române pot decidesuspendarea temporară a Ordinului de carantină.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania