Firmele mici şi mijlocii din România cer autorităţilor variante de finanţare, inclusiv pentru deschiderea unor noi afaceri şi propun, în schimb, măsuri pentru reducerea şomajului printre tineri. Dar, cel mai rapid, aşteaptă sprijin pentru a plăti energia tot mai scumpă. Antreprenorii i-au transmis chiar premierului interimar aceste mesaje, la evenimentul de premiere a celor mai performante IMM-uri.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Companiile mici și mijlocii au nevoie de ajutorul statului pentru a depăși crizele prin care trecem și care le-au redus veniturile. Așteaptă de la Guvern și Parlament în primul rând măsuri financiare.

Autoritățile spun că economia și-a demonstrat reziliența în pandemie, iar creșterea economică este estimată la 7% în acest an. Recunosc însă că sunt probleme tot mai mari legate de deficite, inflație și scumpiri ale materialelor de construcții, energiei, gazelor și carburanților.

Prezent la eveniment, șeful PSD a atras atenția asupra greșelilor făcute de Guvern în pandemie și a precizat câteva din soluțiile propuse de social-democrați.

România are aproape 500 de mii de companii mici și mijlocii în care lucrează aproape două treimi din totalul salariaţilor din economie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania