-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂKelemen Hunor: UDMR a decis să înceapă negocierile pentru formarea unei mari...

Kelemen Hunor: UDMR a decis să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliţii între PNL-PSD-UDMR, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale

Publicat în

spot_img
spot_img

Kelemen Hunor a anunţat că UDMR a decis să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliţii între PNL-PSD-UDMR, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale. El a adăugat că „această coaliţie are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituţiei – introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important”.

„Luni ne-am consultat cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, iar în cadrul şedinţei online al Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliţii între PNL-PSD-UDMR, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale”, a scris Kelemen Hunor, luni pe Facebook.

Liderul Uniunii a mai spus că „această coaliţie are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituţiei – introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important”.

„Totodată, Uniunea militează ca reforma constituţională să asigure condiţiile reale pentru înfăptuirea unei justiţii independente”, a completat Kelemen Hunor.

Sorin Grindeanu a precizat că este exclus ca Florin Cîţu să fie premier într-un Guvern care să aibă PSD în componenţă şi a adăugat că social-democraţii vor avea o nominalizare pentru funcţia de prim-ministru. El a mai spus că ponderea reprezentării PSD într-un Executiv format alături de PNL va ţine cont de ponderea partidelor în Parlament. Prim-vicepreşedintele PSD a anunţat că a fost luată decizia, în şedinţa de luni a Consiliului Politic Naţional de a începe negocierile cu PNL, UDMR şi minorităţi în vederea formării unui Guvern.

El a mai anunţat că un grup de lucru coordonat de Robert Cazanciuc va discuta despre modificarea Constituţiei. El a adăugat că ar fi o oportună o dezbatere în Parlament cu privire la Legea Fundamentală şi dacă ea mai corespunde realităţior României de astăzi, după 30 de ani.

Acesta a mai spus că, de exemplu, în Constituţie nu există forma de administrare locală numită regiune. „Nu există limite aici sau condiţii pe care PSD să le impună, dar cred şi credem că în acest moment o discuţie serioasă legată de Constituţia din anii ’90, la 30 de ani de atunci”, a precizat Grindeanu.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Noi alegeri în două comune din judeţele Mureş şi Alba

Un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar are loc duminică pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj din comunele Cheţani, judeţul Mureş, şi Poşaga, judeţul Alba.

Mircea Geoană, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara

România are nevoie să-şi schimbe clişeele politice, să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate, să se smulgă din pasivitate şi obedienţă, consideră Mircea Geoană, care a ţinut un discurs cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.