Mai mulţi medici rezidenţi de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara au anunţat miercuri că vor ieşi pe stradă, vor merge din uşă în uşă, pentru a le explica oamenilor de ce este necesar să se vaccineze.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Atunci când vezi secţiile de Terapie Intensivă pline cu pacienţi a căror viaţă atârnă de un fir de păr, din cauză că refuză vaccinul sau nu cred că boala există, atunci când secţiile roşii sunt pline de pacienţi cu forme medii sau grave de COVID care pur şi simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectaţi la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce? De ce oamenii nu vor să se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români? Şi, în acel moment, îţi dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele, şi zilele, şi nopţile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai facut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înţeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca şi să se ferească, nu am fi ajuns în situaţia asta”, spun medicii de la Spitalul Victor Babeş într-o postare pe Facebook.

Conform acestora, câţiva medici rezidenţi de ATI vor merge din casă în casă, din bloc în bloc sau pur şi simplu pe stradă să le explice oamenilor, faţă în faţă, de ce este necesară vaccinarea.

„Vom sta de vorbă cu timişorenii, le vom împărtaşi din experienţa noastră din spital şi le vom arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse”, au transmis medicii.

Potrivit acestora, campania de informare va începe joi. Ei speră să ajungă în cât mai multe zone din oraş şi să-i convingă pe oameni „că este esenţial să se vaccineze şi să nu plece urechea la dezinformările practicate de antivaccinişti, în special în mediul online”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

 1. Eu am o singura intrebare, pe care o tot pun de luni de zile. Poate vor raspunde la ea:

  Cine isi asuma raspunderea pentru efectele adverse grave, foarte grave si pentru decesele cauzate de vaccinare?

  Am si raspunsul:
  NIMENI, NICI MACAR PRODUCATORII DE VACCINURI. De aceea au cerut imunitate si au primit-o.
  Pai, daca nimeni nu isi asuma raspunderea inseamna ca nimeni nu are incredere in vaccinuri.

  Eu nu sunt antivaccinist…
  Insa, nu am incredere in niste „vaccine”(ca sa-l citez pe nazist) care NU IMUNIZEAZA, in care NIMENI NU ARE INCREDERE, tinand cont ca nimeni NU RASPUNDE pentru efectele adverse grave, foarte grave si decesele cauzate de vaccinare.
  Daca vaccinurile anti covid erau in regula, producatorii nu cereau imunitate totala si isi asumau raspunderea pentru efectele adverse grave, foarte grave si decesele cauzate de vaccinare.

  Definitia vaccinului:

  VACCÍN, vaccinuri, s. n. 1. Produs biologic preparat din germeni patogeni sau din secreții microbiene, care se administrează prin injecții sau pe cale bucală unui om ori unui animal în scop preventiv (pentru a căpăta imunitate împotriva bolilor infecțioase) sau curativ. 2. Administrare a unui vaccin (1); vaccinare. 3. (Concr.) Urmă, semn, cicatrice rămasă pe corp în urma administrării unui vaccin (1). – Din fr. vaccin, lat. vaccinus. Cf. it. vaccino.
  • sursa: DEX ’09 (2009)

Comments are closed.