8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂDaniel Buda: Tinerii români trebuie încurajați să intre în contact cu instituțiile...

Daniel Buda: Tinerii români trebuie încurajați să intre în contact cu instituțiile europene pentru a contribui la creionarea viitorului Europei

Publicat în

spot_img
spot_img

În aceste zile eurodeputatul Daniel Buda a fost gazda, la Bruxelles, a unui grup de 8 tineri, premiați în cadrul Galei de excelenţă „10 pentru Cluj” la finele anului 2020. Gala de excelenţă „10 pentru Cluj” este un eveniment cultural-artistic şi educativ, dedicat tinerei generaţii. În cadrul galei, sunt recompensaţi, cu premii şi diplome, cei mai merituoşi tineri clujeni (cu vârsta ‪între 3-18‬ ani), care au obţinut rezultate deosebite în diverse domenii de activitate precum IT, inovație, mediu, social, sport sau arte.

”Anul trecut, la categoria „Inovație liceu”, am premiat Grupul GetOverIT din cadrul Asociației Descoperă-ți pasiunea în IT, cu proiectul CyclinGo – aplicație mobilă destinată bicicliștilor, care aduce siguranță în trafic. Prin proiectul lor, elevii au reușit să dea prioritate vieții și să ofere mai multă siguranță în trafic bibicliștilor. În semn de apreciere pentru munca extracurriculară, i-am premiat cu o vizită la Parlamentul European, având astfel posibilitatea de a se familiariza cu Instituțiile Europene, fără de care viața noastră de azi nu ar fi la fel”, a spus Daniel Buda.

Europarlamentarul le-a vorbit tinerilor despre discuțiile purtate în cadrul Comisiei de Agricultură, Comisiei privind bunăstarea animalelor, Comisiei de Dezvoltare Regională și a Comisiei de Afaceri Juridice, în care activează și deciziile care se iau la acest nivel și care pot afecta țara noastră.

”De asemenea, le-am transmis invitaților faptul că în această perioadă agitată a istoriei europene, Parlamentul European reprezintă pilonul central al democrației la nivelul UE. Parlamentul European este totodată organismul prin care cetățenii se pot face auziți, iar prin intermediul nostru, al europarlamentarilor, interesele fundamentale sunt apărate la nivel european. Le mulțumesc pentru faptul că au fost proactivi, iar prin întrebările extrem de aplicate pe care mi le-au adresat, au arătat că sunt curioși și interesați de problematicile Uniunii Europene. ”, a mai spus Daniel Buda.

El susține că își dorește ca prin acest schimb de experiență, tinerii care vin în contact cu instituțiile europene să își deschidă orizontul asupra oportunității de a lucra în capitala Instituțiilor Europene. România are nevoie aici ca de aer de o infuzie de tinerețe, de oameni capabili care să îi gestioneze interesele, iar România are această capacitate de a pregăti viitorii funcționari europeni!

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel