Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a primit vizita lui Tamás Péter, consul onorific al Ungariei la Timișoara. Liderul CJT și-a arătat interesul pentru propunerea de cooperare în organizarea unui eveniment de ciclism între Timișoara și Szeged, inițiată de Asociația Bastion, al cărei președinte este chiar consulul onorific al Ungariei la Timișoara. Va fi un eveniment organizat pe parcursul a două zile (sâmbătă-duminică) care are ca scop legarea comunității de bicicliști de o parte și de alta a graniței, inclusiv prin acțiuni culturale organizate pe traseu, la punctele de odihnă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Timișul dorește promovarea unor proiecte noi împreună cu județul vecin Csongrád-Csanád. Este vorba de o conexiune mai rapidă a zonei de vest a județului cu autostrada M43-A1, prin construirea unui pod peste Mureș la Cenad, de crearea unei piste de biciclete între Timișoara și Szeged și de elaborarea studiului de fezabilitate pentru refacerea căii ferate Timișoara – Jimbolia – Kikinda – Szeged, în vederea intensificării legăturilor în cadrul Euroregiunii DKMT.

Aceste idei au fost agreate și de vecinii din Ungaria. Pe de altă parte, Timișul dorește să cunoască experiența părții maghiare în domeniul prelucrării legumelor și fructelor, în timp ce din județul vecin există pentru investiții în dezvoltarea domeniului hotelier, direcție în care Consiliul Județean ar putea facilita relațiile, prin intermediere, cu sectorul HORECA.

Președintele CJT a ținut să îl asigure pe oaspetele maghiar de disponibilitatea instituției județene în sprijinirea proiectelor culturale, invitând organizațiile civile maghiare să depună cereri de finanțare pe agenda culturală a județului.

Foto: Consiliul Județean Timiș

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania