8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJRecunoaștere internațională pentru două muzee din Cluj

Recunoaștere internațională pentru două muzee din Cluj

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă din Cluj-Napoca au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin ,,500 de peisaje, destinații și experiențe”.

În ceea ce privește Muzeul Etnografic, acesta este recomandat pentru colecțiile sale importante și pentru expunerea sa modernă, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. Atenția este concentrată asupra expunerii tematice, structurată pe ocupațiile principale, dar și pe deosebita colecție de costume tradiționale din diferite colțuri ale țării. De cealaltă parte, Palatul Banffy, edificiu ce găzduiește întreaga zestre de picturi, repere grafice și de artă decorativă a Muzeului de Artă, impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.

Cele două instituții de cultură au primit câte două stele Michelin, fapt ce l-a determinat pe președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, să declare că ”în ultimii ani, CJ a derulat două ample proiecte europene ce au vizat refacerea celor două muzee. S-a dorit redarea farmecului de odinioară, alinierea la evoluția timpului și a tehnologiei, păstrând totodată esența și încărcătura lor istorică (…) Ne onorează și ne bucură această recunoaștere a frumuseții și a valorii celor două palate și instituții muzeale”.

Răzvan Idvorean

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel