Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă din Cluj-Napoca au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin ,,500 de peisaje, destinații și experiențe”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În ceea ce privește Muzeul Etnografic, acesta este recomandat pentru colecțiile sale importante și pentru expunerea sa modernă, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. Atenția este concentrată asupra expunerii tematice, structurată pe ocupațiile principale, dar și pe deosebita colecție de costume tradiționale din diferite colțuri ale țării. De cealaltă parte, Palatul Banffy, edificiu ce găzduiește întreaga zestre de picturi, repere grafice și de artă decorativă a Muzeului de Artă, impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.

Cele două instituții de cultură au primit câte două stele Michelin, fapt ce l-a determinat pe președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, să declare că ”în ultimii ani, CJ a derulat două ample proiecte europene ce au vizat refacerea celor două muzee. S-a dorit redarea farmecului de odinioară, alinierea la evoluția timpului și a tehnologiei, păstrând totodată esența și încărcătura lor istorică (…) Ne onorează și ne bucură această recunoaștere a frumuseții și a valorii celor două palate și instituții muzeale”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania