Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, a efectuat astăzi o inspecție pe șantierullotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, pentru a vedea dacă stadiul actual al lucrărilor permite deschiderea circulație pe acest lot până la finalul acestui an. Stadiul fizic al lucrărilor pe acest tronson este de91,74%

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Sunt astăzi aici pentru a vedea care este stadiul lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, în lungime de 24,25 de km. În funcție de asta urmează să decidem când va putea fi deschisă circulația, ceea ce ar permite deplasarea pe întreaga autostradă Sebeș – Turda (A10). Deschiderea traficului rutier pe lotul 2 va face utilizabili încă 1,5 km pană la nodul Alba Iulia (lot 1) și cca 3 km până nodul Aiud (lot3)”, a spusCristian Pistol

Directorul CNAIR spune că un aspect extrem de important este acela că un obiectiv care în urmă cu câteva luni era considerat ratat, acum este perfect realizabil și anume deschiderea circulației pe întrega distanță între Sebeș și Turda.

”În urmă cu o lună, când am preluat mandatul, proiectul lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, era considerat practic ratat, din cauza întârzierilor și blocajelor. Astăzi putem să vorbim însă despre deschiderea în acest an a acestui lot.Autostrada Sebeș – Turda (A10) are o lungime de circa 70 km și leagă autostrada A1 (Sebeș) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).”, a spus directorul CNAIR.

Pe un km, în zona dealului Oiejdea, lucrările vor continua până în luna aprilie a anului viitor, perioadă în care, circulația aici se va desfășură în ambele sensuri, dar pe o singură cale.

A10 Sebeș – Turda – Lotul 2 are 24,25 km. Transonul începe la Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului) și merge până la Aiud (Km 17+000 – Km 41+250) unde se continuă cu lotul următor de autostradă aflat deja în circulație.

Valoarea proiectului: 549.33 mil. lei (fară TVA)

Constructor: Aktor

Contract: Semnat în 14 noiembrie 2014

Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016

Deschidere posibilă: Decembrie 2021

Stadiu fizic: 91,74% la data de 31.10.2021.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania