Cantina Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara a fost gazda unui atelier de reducere a risipei alimentare. Proiectul, implementat de Intersect.TM, este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timișoara.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Atunci când au fost întrebați ce i-a impresionat la atelier, unii dintre adolescenți au răspuns: „bucuria care se vedea pe fețele bucătăreselor”. Ce au avut în comun toți tinerii prezenți a fost curiozitatea. Elevii au stat de vorbă cu Ana Csibi-Szabo, care este bucătar în cantina școlii de 31 de ani.

„Achiziționăm legume și carne proaspătă, necongelată. Punem murături și congelăm legume pe care le folosim la gătit iarna. Cumpărăm ingrediente în funcție de numărul de porții solicitate. Asta ca să evităm surplusul și să nu aruncăm mâncare”, le-a povestit și Cornelia Palincaș, magazionerul cantinei.

Tudor Stricescu, dietetician, le-a explicat elevilor de ce este important să fim informați și atenți la nevoile nutriționale ale organismului, la calitatea și sursa alimentelor, la modul în care preparăm alimentele și la risipa alimentară și impactul asupra mediului.

La finalul atelierului elevii au fost întrebați cum s-au simțit în cadrul activității: „inspirat”, „curios”, „pus pe gânduri”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania