fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CARAȘ-SEVERINGestionarea situațiilor de urgență generate de producerea inundațiilor, exersate la Vrani, în...

Gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea inundațiilor, exersate la Vrani, în Caraș-Severin

Publicat în

spot_img
spot_img

Un exercițiu de cooperare privind managementul integrat al unor situații de urgență generate de producerea unor inundații a fost desfășurat la nivelul comunei Vrani între 9 și 11 noiembrie.

Desfășurat în cadrul proiectului „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, exercițiul a implicat verificarea modului de punere în aplicare a metodologiilor prevăzute în cadrul acordului de cooperare transfrontalier, precum și utilitatea tehnicii, echipamentelor și cursurilor achiziționate prin proiect.

Printre evenimentele gestionate de forțele și mijloacele de intervenție implicate în exercițiu se numără: evacuarea unei persoane dintr-o fântână, salvarea unei persoane din mediul acvatic, căutarea unei persoane înecate, evacuarea unor persoane rămase izolate pe o insulă din cauza inundațiilor, stingerea unui incendiu produs din cauza fluctuațiilor de tensiune și evacuarea unei persoane imobilizate surprinsă de incendiu, evacuarea apei cu ajutorul motopompelor atât de pe terenuri agricole, cât și din gospodării, precum și amenajarea Căminului Cultural al comunei Vrani pentru relocarea persoanelor sinistrate.

Pentru desfășurarea exercițiului au fost implicate aproximativ 100 de persoane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al Județului Timiș, Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, Sectorului Poliței de Frontieră Oravița, Serviciului de Ambulanță Județean, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vrani, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin.

Proiectul „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” este finanțat prin programul Interreg IPA CBC România-Serbia – Apelul II, eMS nr. 283 Axa prioritară 2, Obiectivul 2-2 și este implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin în calitate de lider de proiect, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Primăria orașului Vârșeț – Serbia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara.

Foto: ISU Caraș-Severin

Articole recente

Teatru amator pentru beneficiarii proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii pentru persoanele cu dependenţe şi adicţii”

În cursul acestei luni, beneficiarii din cadrul proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii...

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Mai multe articole de același fel

Sâmbătă, ora 21:45 Israel – România. Un meci care ne poate duce la Euro

Naționala de fotbal a României va întâlni sâmbătă, 18 noiembrie, cu începere de la ora 21.45, în deplasare, selecționata Israelului, meci contând pentru grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024.