-3.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CARAȘ-SEVERINGestionarea situațiilor de urgență generate de producerea inundațiilor, exersate la Vrani, în...

Gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea inundațiilor, exersate la Vrani, în Caraș-Severin

Publicat în

spot_img
spot_img

Un exercițiu de cooperare privind managementul integrat al unor situații de urgență generate de producerea unor inundații a fost desfășurat la nivelul comunei Vrani între 9 și 11 noiembrie.

Desfășurat în cadrul proiectului „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, exercițiul a implicat verificarea modului de punere în aplicare a metodologiilor prevăzute în cadrul acordului de cooperare transfrontalier, precum și utilitatea tehnicii, echipamentelor și cursurilor achiziționate prin proiect.

Printre evenimentele gestionate de forțele și mijloacele de intervenție implicate în exercițiu se numără: evacuarea unei persoane dintr-o fântână, salvarea unei persoane din mediul acvatic, căutarea unei persoane înecate, evacuarea unor persoane rămase izolate pe o insulă din cauza inundațiilor, stingerea unui incendiu produs din cauza fluctuațiilor de tensiune și evacuarea unei persoane imobilizate surprinsă de incendiu, evacuarea apei cu ajutorul motopompelor atât de pe terenuri agricole, cât și din gospodării, precum și amenajarea Căminului Cultural al comunei Vrani pentru relocarea persoanelor sinistrate.

Pentru desfășurarea exercițiului au fost implicate aproximativ 100 de persoane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al Județului Timiș, Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, Sectorului Poliței de Frontieră Oravița, Serviciului de Ambulanță Județean, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vrani, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin.

Proiectul „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” este finanțat prin programul Interreg IPA CBC România-Serbia – Apelul II, eMS nr. 283 Axa prioritară 2, Obiectivul 2-2 și este implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin în calitate de lider de proiect, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Primăria orașului Vârșeț – Serbia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara.

Foto: ISU Caraș-Severin

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

14 zimbri au fost aduşi din Germania şi Suedia în Munţii Ţarcu

Lansat la sfârşitul lunii martie, proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană şi îşi propune să crească populaţia de zimbri din Munţii Ţarcu la peste 250 de exemplare, în următorii cinci ani.

Şeful Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, reţinut de DNA

Aceştia sunt suspectaţi de mai multe infracţiuni, între care luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic, în dosarul care vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.