fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEPeste 300 de milioane de euro de la BEI pentru Spitalul Regional...

Peste 300 de milioane de euro de la BEI pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

Publicat în

spot_img
spot_img

Astăzi s-a semnat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru finanțarea obiectivului de investiții Spitalul Regional de Urgență Cluj. Unitatea sanitară cu șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje va deservi regiunea de nord-vest a țării. Spitalul va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

Terenul a fost preluat de către Consiliul Județean Cluj prin Hotărâre de Guvern în anul 2012. În luna noiembrie 2017, Consiliul Județean Cluj a predat acest teren către Ministerul Sănătății cu situația pe deplin clară, pentru a se putea solicita și obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară. Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de nu mai puțin de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj. Programul investițional se desfășoară în perioada 2020-2026.

Anitta Pelin

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel