fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADLucrări întârziate la Colegiul „Elena Ghiba Birta” din Arad

Lucrări întârziate la Colegiul „Elena Ghiba Birta” din Arad

Publicat în

spot_img
spot_img

Viceprimarul municipiului Arad, Lazăr Faur, a convocat ieri o ședință operativă cu constructorii contractați de municipalitate pentru a analiza execuția lucrărilor de reabilitare a Colegiului Național Elena Ghiba Birta și pentru a identifica o soluție de recuperare a întârzierilor înregistrate.

Deși s-au făcut lucrări de o mare complexitate privind consolidarea clădirii Colegiului Național Elena Ghiba Birta, stadiul reabilitării acesteia se află într-o întârziere absolut inacceptabilă. Scopul nostru este să redăm școala copiilor și profesorilor cât mai repede posibil”, este de părere Lazăr Faur. În caz contrar, edilul nu exclude posibilitatea rezilierii contractului și demararea unei noi proceduri de achiziție în vederea contractării unui nou executant pentru finalizarea investiției.  

Proiectul municipalităţii de reabilitare a acestei clădiri se numără printre cele care au obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi presupune reabilitarea integrală a celor două corpuri de clădire A și B, atât în zona spațiilor pentru învățământ, sport, cantină, spații administrative cât și modernizarea sălii festive care se va dota cu echipament nou pentru scenă și sală (videoproiector, instalații sonorizare, scaune ignifugate tip fotoliu, ecran proiecție etc).

Necesitatea realizării acestor lucrări se impunea în vederea asigurării condițiilor optime de desfășurare a unui învățământ modern, precum și pentru a adapta clădirile la noile cerințe de autorizare a funcționării, alături de reducerea consumurilor de energie electrică și termică.

Lucrările au început în toamna anului 2019, cu o durată de execuţie de 24 de luni. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel