Aquatim a semnat contractul de lucrări „Proiectare si execuție stații tratare Giulvăz, Mașloc, Liebling, Sacoșu Turcesc, Tormac”. Localitățile vizate vor beneficia de următoarele investiții:

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Giulvăz: reabilitarea și extinderea sursei subterane de apă, o stație de tratare nouă, cu dotări moderne și sistem SCADA, o conductă de transport a apei brute de la noul foraj la stația de tratare, cu lungimea de cca 600m.

Mașloc: reabilitarea stației de tratare existente și automatizarea acesteia, precum și conectarea la sistemul SCADA.

Liebling: reabilitarea sursei subterane de apă, o stație de tratare nouă, performantă, cu sistem SCADA și o conductă de aducțiune cu lungimea de peste 1 km.

Sacoșu Turcesc: reabilitarea sursei subterane de apă, execuția unei conducte de legătură între foraje, execuția unei conducte de aducțiune de cca 1 km, extinderea și modernizarea stației de tratare Sacoșu Turcesc, conectarea acesteia la sistemul SCADA.

Tormac: extinderea și reabilitarea sursei subterane de apă, realizarea unei stații de tratare noi, cu tehnologii performante de tratare și sistem SCADA, execuția unei conducte de aducțiune cu lungimea de 772 m pentru transportul apei brute de la foraje la noua stație de tratare.

Banii sunt asigurați printr-un proiect european în valoare totală de 180 de milioane de euro derulat de Aquatim, în cadrul căruia Consiliul Județean Timiș este partener cofinanțator. Monitorizarea investiției va fi efectuată de ADI Apă – Canal Timiș al cărui președinte este Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania